40.000 KM za pomoć haškim pritvorenicima

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o jednokratnom materijalnom obezbjeđenju lica iz Republike Srpske koja se nalaze u pritvoru pri Haškom tribunalu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 40.000 KM.

Republika Srpska 19.02.2016 | 16:05
40.000 KM za pomoć haškim pritvorenicima

Ovom odlukom se reguliše način i postupak pružanja jednokratnog materijalnog obezbjeđenja lica iz Republike Srpske koja se nalaze u pritvoru pri Međunarodnom krivičnom sudu za ratne zločine u Hagu.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da će način, kriterijumi i uslovi za korišćenje pojedinačne finansijske pomoći biti utvrđeni posebnim pravilnikom koji će, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, donijeti Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

"Sredstava potrebna za realizaciju ove odluke obezbijediće se u budžetu Republike Srpske u okviru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica", navedeno je u saopštenju.

U Vladi ističu da će Republički centar vršiti doznaku sredstava na račun korisnika i o doznačenim sredstvima informisati Vladu Republike Srpske.

"Za realizaciju ove odluke zadužuje se Ministarstvo finansija i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica", dodaje se u saopštenju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rodjo

19.02.2016 20:51

Na vrijeme se Vlada sjetila da pomogne optuzenicima.Polovina ih pomrlo.ostali maksimalno kaznjeni itd...Moraju i oni u Hagu razumjeti ove na vlasti,nemaju vremena za njih jer se BOGATE tj KRADU.

ODGOVORITE
Name

Baja

19.02.2016 23:12

A jeste pruzene ruke ko srp toje stvarno puno

ODGOVORITE