Zika virus - prevara, bolest beba izaziva...

Za bolest "deformacije beba" nije odgovoran "zika" virus, već pesticid "piriproksifen", koji proizvodi američka kompanija, tvrde argentinski lekari.

Svijet 17.02.2016 | 22:42
Zika virus - prevara, bolest beba izaziva...

Internet je prepun izveštaja o tome da je nagli rast broja "mikrocefalije" - retkog neurološkog poremećaja koji dovodi do razvoja abnormalnih lobanja i mozgova - povezan sa pesticidom.

Reč je o "piriproksifenu", odnosno larvacidu koji napada "Aedes aegupti" komarce, koji prenose "zika" virus.

"Piriproksifen" proizvodi firma "Sumitomo Hemikal, koja je povezana sa poljoprivrednim divom "Monsantom".

U područjima gde živi većina bolesnih osoba već 18 meseci u upotrebi je hemijski larvacid koji proizvodi malformacije kod komaraca.

"Upravo taj otrov /piriproksifen/ država stavlja i u vodu za piće koju koristi pogođeno stanovništvo", piše u izveštaju argentinska grupe "Lekari u zaprašivanim gradovima".

Grupa navodi da nije slučajnost da su se slučajevi "mikrocefalije" umnožili upravo u područjima Brazila gde je bio korišten "piriproksifen", dok u Kolumbiji "zika" virus nije uzrokovao slične probleme, iako je ta zemlja druga po broju zaraženih, odmah nakon Brazila.

Ni u samom Brazilu nije svaki slučaj mikrocefalije povezan sa prisutnošću "zike".

Nakon što su stručnjaci proverili 732 slučaja, otkrili su da više od polovine ili nisu bili "mikrocefalija" ili nisu bili povezani sa "zikom".

Kao reakciju na taj izveštaj, brazilska savezna država Rio Grande do Sul suspendovala je korištenje "piriproksifena".

Međutim, dok neki lekarski izvori tvrde da su dokazi koji podržavaju vezu između "piriproksifena" i "mikrocefalije" brojni, drugi to proglašavaju teorijom zavere.

Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi da je "piriproksifen" siguran u vodi za piće, unutar preporučenih količina.

Ipak, postoje indicije, navode zvanični izvori, da bi "piroproksifen" u brazilskoj vodi za piće mogao povećati rizik od "bolesti beba".

Ta mogućnost je sve jača, s obzirom na činjenicu kako još ne postoji dokazana veza između samog "zika" virusa i "mikrocefalije".

Brazilske oružane snage proveravaju kuću po kuću u sklopu borbe protiv "zika" virusa, prenose južnoamerički mediji.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Suština

17.02.2016 14:06

Monsanto je zbilja zločinačka firma koja je od nekog dobila zadatak da uvaljujući genetički razvaljena sjemena, potamani ogroman procenat populacije na zemaljskoj kugli.

ODGOVORITE
Name

Mihailo. Mikic

17.02.2016 14:58

Truju covjecanstvo genetski modifikovanom hranom i picem i Boga se ne bojeci a naroda ne stideci jos JAVNO tvrde da je to za nase dobro! GOSPIDE POMILUJ. OVI IZ MONSANTA SU ISTI KAO KOMUNISTI! RODJENA BRACA PO OCU I MAJCI!

Name

marko samardzic

17.02.2016 14:13

Nedajte se Brazilci da vas truju bjelosvjetski stakori kao nas,truju nas kako im padne na pamet!Umiru nam mladi ljudi pa skoro da je epidemija I niko nista!!!

ODGOVORITE
Name

REALIST

18.02.2016 15:02

A mozda je Dodik kriv?

ODGOVORITE
Name

СВАКАКО

18.02.2016 20:30

КО ДРУГИ?

Name

U VOJNOJ NEMOCI

19.02.2016 09:31

DA SVET NAPREVE NENORMALNI KORISTE SVE MOGUCNOSTI DA NAS POBIJU FALA GOSPODU BOGU VRATICE SE TO I NJIMA KAO SIDA.

ODGOVORITE
Name

Krivac

19.02.2016 18:32

Nisu oni krivi. Kriva je nasa (čitaj njihovi ljudi)koji sve to lagano prihvataju, a koji su određenim medikamentima koje su od Amera dobili, zaštićeni od ove zlobe.

ODGOVORITE