Treća istraga protiv Zdravka Mamića

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ pokrenula je još jednu istragu protiv izvršnog predsjednika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića i još šest lica zbog sumnje da su klub oštetili za više od devet miliona evra.

Region 08.02.2016 | 12:59
Treća istraga protiv Zdravka Mamića

Uz Mamića, novom istragom ponovno su obuhvaćeni njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave "Dinama" Damir Vrbanović, dvoje preduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić, te još jedno lice, prenose hrvatski mediji.

Mamić je osumnjičen da je sa ostalima dogovarao fiktivne ugovore između "Dinama" i kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača.

Inostrane kompanije su potom ispostavljale račune za nepostojeće usluge, koje je "Dinamo" plaćao.

Mamiću je na teret stavljeno i da je dogovorio ugovor kojima se samo određenim igračima utvrđuje pravo na isplatu 50 odsto budućeg transfera, koji je u cijelosti trebalo da pripadne klubu, ali je neosnovano završio u inostranim kompanijama.

Riječ je o trećoj istrazi protiv Zdravka Mamića koji se od ranije uz kauciju brani sa slobode, zbog čega USKOK ovog puta neće tražiti istražni zatvor za osumnjičene.

Komentari / 0

Ostavite komentar