Psihički bolesnik pilom oštetio vrata crkve

Banjalučka policija uhapsila je u nedjelju 42-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je odgovoran za napad i oštećenje katoličke crkve Blažene djevice Marije u mjestu Mišin Han kod Banjaluke.

Republika Srpska 07.02.2016 | 15:30
Psihički bolesnik pilom oštetio vrata crkve

Portparol Centra službi bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović potvrdila je kako je zbog tog incidenta privedena osoba s inicijalima Đ.M. a navodno je riječ o Đuri Majstoroviću koji je registriran kao psihički bolesnik sa policijskim dosjeom.

Osumnjičen je kako je u jutarnjim satima motornom pilom teško oštetio ulazna vrata na crkvi.

U Banjalučkoj biskupiji su ozbiljno doživjeli ovaj napad, a biskup Franjo Komarica pozvao je policiiju i pravosuđe da što prije identifikuju i sankcionišu počinioca.

Markanovićeva je kazala kako policija odlučno osuđuje napade na vjerske objekte te je najavila preduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio.

Izvor: N1

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

zumba

07.02.2016 14:50

Cudno da je tako bolestan znao koju ce crkvu napasti.

ODGOVORITE
Name

Miki

07.02.2016 15:42

Pa doveli ga ispred i pokazali mu prstom, njemu jadnom je to sve isto.

Name

Михаило Микић

07.02.2016 15:53

ЗУМБА, чудно је то што новине ријетко када пишу о нападима на СРБске православне цркве које се стално дешавају и по РС а не само Федерацији. Сада је испало због једног болесног чивјека да римокатоличке цркве у РС нису безбједне, а шта је са џамијама и нашим СРБским црквама? Као да су оне безбједније? Не! У Босни за хрвате интервенишу њихови бискупи, за муслимане њихове оџе, само за СРБе нема више ко да интервенише, јер се таква интервенција ид стране СРБски Владика одмах по старом комунистичком рецепту прогласи за говор мржње и шовинизам. Наздравље СРБи! ОПАМЕТИТЕ СЕ!

Name

sthil

07.02.2016 15:29

He he ko ih lijeci dobri su ovi ljudi, u Mrkonjic Gradu imate doktora porodicne medicine G.Radic,dva puta lezao na psihijatriji od 2010 godine sa dijagnozom f23, doktor porodicne medicine i normalno radi vracaju ga da radi kao ljekar.Krivicno osudijivan za krivicno djelo falsifikovanje javne isprave, sumska kradja, tri saobracajna udesa sa vecom materijalnom stetom, nasilje u porodice, , od 2014 sto cetri prijave u Ps Mrkonjic Grad....Nikad mu sud nije izrekao zabranu obavljanja djelatnosti i ako je falsifikovao bolnicke nalaze i otpusne liste da bi naplatio lazno stetu od winwrstetd osiguranja austrija. Nikad dom zdravlja u Mrkonjic Gradu nije pokrenuo postupak disciplinske odgovornosti protiv istog sto je jako zacudjujuce., pogotovo sto se njegovim radnjama narusava ugled ministarstva zdravlja i profesije doktora....

ODGOVORITE
Name

Re.Mikic

07.02.2016 16:21

Pa eto ti intervenises i to redovno sa svojim govorom mrznje . A kao drugo fali ti "H" da dodas za muslimnskog svestenika bar napisi ispravno ako mrzis da ispravno izgovoris

ODGOVORITE
Name

ssss

07.02.2016 16:42

I takve bolesnike drze van kontrole da slobodno hodaju a sta da je napao covjeka znaci treba to da uradi da bi ga smjestili na lecenje pa kakav je to zakon znaci samo se gleda da se krade i nista politicare drugo ne interesuje. O GDJE NAM JE TITO.

ODGOVORITE
Name

ререМикић

07.02.2016 17:26

У Српском језику се каже оџа и шта је у томе проблем.Вечи је проблем што је у једном селу у Источном дијелу Републике Српске оџа Србин по националности. Кад су га питали како то, он је без устезања одговорио: '' Ј... га закачило ме усмјерено образовање.''

ODGOVORITE
Name

Re.Mikic

07.02.2016 17:52

Pa "Problem" je u tome sto sam ja u skoli ucio ispravni Srpski jezik i znam da u Srpskom postoji slovo H i gdje se ono pise i izgovara.Ti sto nastojis da to izokrenes ne pije vode.

Name

Re Mihailo Mixic

07.02.2016 18:33

Bravo za komentar

ODGOVORITE
Name

Михаило М.

07.02.2016 21:50

Јеби.. се сви. У Босни се НЕЗНА кој је ЛУЂИ од кога!

Name

poludio

08.02.2016 11:52

Bas zbog tih koji u tu crkvu idu

ODGOVORITE