"Torpedo" u Podgorici: Hapšenje krijumčara

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala crnogorskog MUP-a, u okviru međunarodne policijske akcije "Torpedo“, koju crnogorska policija vodi s policijama Njemačke i Francuske, uhapšeno je više osoba u Podgorici.

Region 02.02.2016 | 18:01
"Torpedo" u Podgorici: Hapšenje krijumčara

Kako je saopšteno iz MUP-a Crne Gore, na više lokacija u Podgorici izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje koristi više osoba, državljana Crne Gore, a za koja se sumnja da se bave krijumčarenjem oružja i opojnih droga.

"Danas je pretresima, izvršenim shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici a u koordinaciji i po nalogu ODT u Podgorici, u ilegalnom posjedu kod obrađivanih lica na području Podgorice pronađeno: jedna automatska puška AK-47 sa bajonetom, jedna lovačka puška MC 2112, dva pištolja marke Parabelum 9mm i Sigsauer 9mm, jedan karabin nepoznatog modela, određana količina municije za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, kao i oko 22 kg opojne droge marihuana", navodi se u saopštenju Uprave polcije.

Ova akcija uslijedla je nakon hapšenja Vlatka Vučelića iz Podgorice u Njemačkoj početkom novembra prošle godine.

U Njemačkoj je 05. novembra 2015. godine slobode lišen crnogorski državljanin V.V. (51) iz Podgorice. Službenici policije Njemačke su tada kod njega, u specijalno pripremljenom bunkeru u putničkom motornom vozilu „VW Golf“, pronašli osam automatskih pušaka, dva pištolja, jedan revolver, dvije ručne granate i 200 grama TNT exploziva sa detonatorom.

Uprava policije MUP-a Crne Gore je, nakon ovog događaja, došla do određenih operativnih saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa lišenjem slobode V.V. u Njemačkoj, te je kroz međunarodnu aktivnost u okviru ove policijske akcije razmijenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, posredstvom NCB Interpol Podgorica, Europola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Njemačke i Francuske su, podsjećamo, u više navrata obavještavale policiju Crne Gore da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju lišenje slobode V.V. sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Ipak, budući da je crnogorski državljanin lišen slobode na teritoriji druge države sa oružjem koje je prevozio, nastavljena je istraga u vezi sa krijumčarenjem oružja.Policijsko - tužilačke aktivnosti, u saradnji sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, u ovom predmetu se nastavljaju."

Izvor: Vijesti.me

Komentari / 0

Ostavite komentar