Mandić: Ukinućemo sankcije Rusiji

Lider Nove srpske demokratije /Nova/ Andrija Mandić rekao je na sastanku sa predsjednikom ruske Dume Sergejom Nariškinom u Moskvi da Demokratski front želi da održava dobre odnose sa Rusijom, te da će, ukoliko dođu na vlast, ukiniti antiruske sankcije.

Region 02.02.2016 | 08:50
Mandić: Ukinućemo sankcije Rusiji

Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije /DNP/ Milan Knežević sastali su se juče sa Nariškinom, potpredsjednikom Dume Sergejom Željaznjakom, predsjednikom Odbora Dume za spoljne poslove Aleksejem Puškovim i šefom Departmana za međunarodnu saradnju Mihailom Paskovim, navedeno je u saopštenju DF-a.

Mandić je na sastanku istakao da DF želi da razvija i jača odnose koje su stvarali njihovi očevi i da opozicija u Crnoj Gori mjesecima protestuje protiv Vlade uz podršku građana.

On je ocijenio da Crna Gora mnogo duguje Rusiji sa kojom ima 300 godina duge odnose, te da Crna Gora ne bi ni postojala u vrijeme Otomanskog carstva da nije imala tako moćnog branitelja i zaštitnika kao što je Rusija.

"Prvo što bismo kao buduća vlast uradili, bilo bi ukidanje sankcija Rusiji i građenje što boljih odnosa sa ovom zemljom", rekao je Mandić.

Predstavnici Dume naglasili su tokom razgovora da su dvije najsramnije odluke rukovodstva Crne Gore "priznanje lažne države Kosovo i uvođenje sankcija bratskoj Rusiji".

Predsjednik Dume itakao je da Rusija doživljava crnogorski narod kao bratski, da ih vezuju neraskidive istorijske veze, te da mu je jasno da se većina građana Crne Gore protivi ekonomskim sankcijama koje je crnogorski režim uveo Rusiji, kao što se protive i učlanjenju Crne Gore u NATO, saopšteno je iz DF-a.

Nariškin je istakao da je upoznat sa aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, podsjećajući da se Rusija protivi daljem širenju NATO alijanse i da odluku o učlanjenju Crne Gore u ovaj savez jedino mogu donijeti građani na referendumu.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

u neki fini narod

02.02.2016 08:30

E sad kad ukine C.G. sankcije Rusiji ima da standard ruski procvjeta.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

02.02.2016 12:54

Мандић остарио па оћоравио!

Name

VRS RVI

02.02.2016 13:26

Nije u pitanju ekonomija već straški položaj i šamarčina NATO-u. Pametan čovjek.

Name

Копо

02.02.2016 09:29

Е због тога нећеш Мандићу никад доћи на власт.

ODGOVORITE
Name

veteran.

02.02.2016 16:07

Podrška Mandiću.

Name

goran

02.02.2016 18:17

"Ako dodjemo na vlast" !Q!! Ima ona stara izreka: "Da baba ima m*** bila bi deda"

ODGOVORITE
Name

popovic

02.02.2016 20:15

Normalno da treba ukinuti Sankcije braci Rusma, ali nije normalno da ti dodjes na vlast. Dosta je sr..ja 20 godina isto pricas neznam ko te slusa vise.

ODGOVORITE