Agasi: Osvojio sam Rolan Garos bez gaća!

Andre Agasi, nekada najbolji teniser sveta i osmostruki osvajač Gren Slem turnira, dao nam je novi primer koliko sujeverje sportista 'daleko ide'.

Tenis 26.01.2016 | 15:00
Agasi: Osvojio sam Rolan Garos bez gaća!

Znate za ritual sa flašicama Rafaela Nadala, kao i za rituale nekolicine sportista koji određenim redosledom oblače čarape, patike... Gledaju da ne gaze linije...

Ipak, legendarni teniser iz Sjedinjenih Američkih Država definitivno je imao najbizarniju 'amajliju'.

"Spremao sam se da igram prvu rundu Rolan Garosa protiv veoma, veoma teškog rivala, koji je igrao najbolji tenis na šljaci te sezone (prim. aut. Argentinac Franko Skilari, a kada sam stigao u svlačionicu shvatio sam da nisam poneo gaće. Moj trener je želeo da mi pozajmi svoje, ali sam ja bio u fazonu – 'Izvini, ali ću pre izaći bez gaća, nego da nosim tvoje", otkrio je Agasi.

To ga nije sprečilo da zabeleži pobedu, uz veoma dobru igru, a odlučio je da ništa ne menja u nastavku turnira.

"Igrao sam toliko dobro, pa sam odlučio da do kraja turnira ne nosim gaće, a na kraju sam osovjio titulu. Od toga trenutka sam odlučio da mi to bude standardna oprema do kraja karijere. Ako vas zanima, ni sada ne nosim gaće", zaključio je Agasi.

S obzirom da je spomenuto prvenstvo Francuske odigrano 1999. godine, to znači da je, osvajač 17 Mastersa, zlatne medalje na Olimpijskim igrama i Dejvis Kupa, pola svojih Gren slemova osvojio kao 'komandos'.

Komentari / 0

Ostavite komentar