Mektić suspendovao Bakira Dautbašića

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić suspendovao je sekretara tog ministarstva Bakira Dautbašića koji se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je vršio pritisak na Azru Sarić, svjedoka u predmetu protiv Nasera Keljmendija, potvrđeno je iz tog ministarstva.

Bosna i Hercegovina 21.01.2016 | 22:48
Mektić suspendovao Bakira Dautbašića

Dautbašić je uhapšen u Akciji Lutka 2 zajedno s Bilsenom Šahman zbog sumnje da su počinili krivično djelo ometanja pravosuđa u predmetu Tužilaštva BiH protiv Nasera Keljmendija.

Sud BiH je nakon ročišta i priloženih dokaza odredio jednomjesečni pritvor Dautbašiću i Šahman.

Savez za bolju budućnost BiH predložio je Bakira Dautbašića kao kandidata za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, nakon što je s te pozicije ranije smjenjen kadar Demokratske fronte.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

21.01.2016 13:51

Mektić nije korumpiran. To je sve. Želi red i poredak, vladavinu zakona. Gdine Mektić, samo kako struka kaže.

ODGOVORITE
Name

federacija

21.01.2016 14:22

Ovakav politicar treba nama svima da nas oslobodi ovih politickih g....a

Name

re

24.01.2016 08:36

Nije korumpiran,samo održava kontakte sa kriminalcima i bavi se političkim spletkama. Jedina dobra stvar je što je do sada ''pohapsio'' pola Republike Srpske, ali u mislima.Ostavka je jedini spas za njega.

Name

snouden

21.01.2016 14:12

Mektic mora ocistiti jos mnogo korumpiranih visko poziciranih policijskih lica koji su u kriminalu ili se ogresili u kriminal u protivnom nemoze ici napred sa svojim nacinom i metadologijom rada.

ODGOVORITE
Name

007

21.01.2016 14:12

Nakon pritvora,čeka ga zaostale plate,sa kamatama i novo bolie radno mesto.

ODGOVORITE
Name

blam

21.01.2016 14:56

Još malo pa će te piti kafu obadvojica za istim stolom...e moj mek-tiću

ODGOVORITE
Name

Bosanac

21.01.2016 17:09

Bojim se da si u pravu, ovo su sve predstave za narod, pišanje na sirotinju... Ista muzika i u Federaciji, drugo pakovanje. Danas evo i Željkin kolega Novalić javno potvrdio da ljudi u federaciji "super" žive, i da većinu plate troše na luksuz!!! Ja ne kontam u čemu je fol, ali današnja politička ekipa je toliko slična po lopovluku, izgledu i izjavama, kao da su iz iste kuće izašli. Sve neki od boga obilježeni. Samo uporedi premijerku RS-a Cvijanovićku, premijera FBiH Novalića i Ministra vanjskih poslova Crndaka... Ne valja se rugati ljudima, ali ovo troje izgledaju TOTALNO NEISPRAVNO! Ko da ih je Alfred Hitchcock proizveo za svoje filmove, strašno...

Name

snouden

21.01.2016 15:28

Re za blam: Sta je Mektic ti pogresio nista ,covjek je uradio kako to zakon pravilnik i procedura nalaze.Sta treba Mehtic da se stidi i crveni za krimiminalca Dauzbasica....

ODGOVORITE
Name

pravnik

21.01.2016 16:03

Mektic, je postupio po zakonu, svaki zaposlenik protiv koga se podigne optuznica ili se odredi mjera pritvora, ili postoji osnova sumnje da je pocinjeno krivicno djelo, poslodavac zaposlenika udalji sa duznosti do okoncanja postupka. U ovom slucaju, doticni gospodin ide na drugu duznost, i sa tim gospodin Mektic nema nista.

Name

Zenica

21.01.2016 17:10

Ali,gospodine ministre Mektiću kako ste mogli to učiniti !!? Pa,naši ("bošnjački" lideri" i to obojica) su jasno rekli da ovaj tip (ipak) može obavljati tu dužnost,a vi tako sada nešto uradiste... Taman smo počeli da (kolektivno) "uživamo u blagodatima bošnjačkog jedinstva" (jer to je valjda glavni fol,a mi to nismo ni znali,izgleda) i šta sada,kako dalje kada je ovaj "vrli dužnosnik" suspendovan !!?? Ništa,valja čekati odgovor na ovo pitanje koji će (nadamo se) ubrzo dati "slobodarski" "Avaz"...

ODGOVORITE
Name

Hm

21.01.2016 21:07

Nakon svoje izjave, i Bakir Izetbegović mora biti suspendovan.