Temperatura narednih dana pada i na - 20!

Nakon perioda izuzetno visokih temperatura za ovo doba godine, Srpsku, BiH i region, prema prognozama meteorologa, narednih dana zahvatiće izuzetno hladan talas!

Region 15.01.2016 | 22:30
Temperatura narednih dana pada i na - 20!

Podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) pokazuju da će jutra biti sve hladnija, sa jakim mrazem. Jutarnja temperatura na planinama će padati i do minus 20 stepeni Celzijusa, dok će i dnevna uglavnom biti u minusu, osim na jugu Srpske.

Zbog izuzetno niskih temperatura koje se očekuju naredne sedmice, upozoravaju se građani na oprez i potrebu zaštite od pothlađivanja i smrzavanja.

- Zbog najavljenih padavina i polarnih temperatura, planinarima i skijašima ovog vikenda savjetujemo da ne odlaze u prirodu. Vlasnici vikendica i drugih stambenih objekata u kojima ne borave stalno treba da ispuste vodu iz instalacione mreže, a spoljne česme da zaštite od mrazeva, te da ostave vodu da minimalno teče. Tečnost u automobilima takođe treba provjeriti, kako ne bi došlo do smrzavanja i havarije na vozilu - saopštili su iz ovog kluba.

Slične vremenske (ne)prilike i u Srbiji, a meteorolozi upozoravaju na preko pola metra snijega, temperature od minus 15 stepeni, te jak vjetar koji će nositi i lediti sve pred sobom.

- Sutra će biti snijega, propraćenog snažnim sjevercem s povremenim olujnim udarima više od 60 kilometara na sat. Moguće je stvaranje snježnog pokrivača od 20 do 30 centimetara, a na planinama i do pola metra. Dnevna temperatura će se kretati od minus šest do nula stepeni, s tim da će usljed jakog vjetra subjektivni osjećaj biti kao da je hladnije. U ponedjeljak se očekuje postepeni prestanak padavina, a do četvrtka promjenljivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme, do kada će potrajati i ledeni dani - prognoziraju meteorolozi.

I iz Hrvatske stiže slična prognoza, prema kojoj će se narednih dana najniža jutarnja temperatura kretati od minus deset do minus 15 na planinama, a najviša dnevna do nula stepeni.

I hrvatski meteorolozi upozoravaju na jak vjetar, koji će ponegdje prerasti u olujnu buru s orkanskim udarima.

(Press)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milorad

15.01.2016 23:44

Opet meteorolozi pricaju bajke. Opet se svi prave ludi i iniko ne prica zasto se sve ovo desava!?? Niko ni slovo ne smije da kaze o kontroli klime, specijalnom ratu koji Amerika i Nato provode na dobrom dijelu zemaljske kugle. Igraju se sa nama kao sa bijelim misevima, eksperimentisu na nama ono sto bi bilo kaznjivo raditi i sa zivotinjama a meteorolozi se prave ludi i gluvi i prognoziraju,prognoziraju, prognoziraju.. Pa dokle vise?? Dokle cete prognozirati i pricati bajke meteorolozi??

ODGOVORITE
Name

Ja

16.01.2016 09:41

Kad ovo procitas mozda i uvidis zasto je to tako... http://www.bigportal.ba/ovo-nam-niko-nije-rekao-nasi-lideri-su-u-parizu-potpisali-akt-izdaje-naroda/