Procurilo "cvrkutanje" meksičkog narko bosa

Objavljeni transkripti razmene više od mesec dana telefonskih poruka između meksičkog narko bosa Hoakina el Čapa Gusmana i glumice Kejt del Kastiljo.

Republika Srpska 15.01.2016 | 08:31
Procurilo "cvrkutanje" meksičkog narko bosa

Oni pokazuju da je narkobos bio manje zainteresovan za snimanje filma o svom životu nego za flertovanje s glumicom.

Transkripti koji su objavljeni juče u listu Milenio, i koje je jedan savezni zvaničnik potvrdio kao autentične, pokazuju kako je glavna Gusmanova briga bila kako da se sretne licem u lice s glumicom i da nije zapravo ni znao ko je Šon Pen.

Kejt Del Kastiljo, popularna 43-ogodišnja glumica koja je pisala narkodileru 2012. godine poslužila je kao posrednik u organizovanju kontroverznog susreta između Gusmana i američkog glumca Šona Pena u oktobra, tri meseca pre hapšenja begunca. Pen je potvrdio da je išao na sastanak 2. oktobra u Gusmanovom planinskom skrovištu, koji je organizovala glumica.

Gusman u jednoj poruci pita kako se zove taj glumac, a kasnije je pitao svoje advokate da mu kažu u kojim filmovima je Pen igrao. Čak se u video snimku koji je ekskluzivno namenjen Penu Gusman saplitao jezikom oko imena Šona Pena koje je pogrešno izgovorio.

Jedan neimenovani savezni zvaničnik rekao da su poruke, kojih je bilo desetine, autentične. U mnogima se izražava divljenje i želja za sledećim sastankom s glumicom, više nego briga o navodnom projektu za film.

"Rećiću ti da sam više uzbuđen oko tebe nego oko scenarija za film", napisao je Gusman glumici. On je u svojim tekstovima zvao "ermosa", pogrešno pišući špansku reč koja znači "lepotica". "Ja ću se brinuti o tebi", napisao je on u jednoj tekst poruci. U drugoj poruci ozloglašeni narkobos piše:"Kako je najbolja i najinteligentnija žena na svetu kojoj se mnogo divim". U jednom trenutku Gusman, koji je prema izveštajima oženjen sa lepoticom Emom Koronel i sa njom ima decu kao i sa nekoliko drugih žena, napisao glumici Del Kastiljo "Moja majka hoće da te upozna. Pričao sam joj o tebi".

"Želim te svim srcem", napisao je Gusman glumici.

Del Kastiljo je odgovarala istom merom: "Pored našeg (filmskog) projekta jako sam uzbuđena da te vidim lično, oči u oči", napisala je ona i dodala kasnije "uskoro ćemo se zagrliti".

Predstavnici Del Kastiljo nisu odgovarali na zahteve da komentarišu poruke, ali je ona sinoć preko Twitter naloga zahvalila ljudima za podršku poslednjih dana. "Bez iznenađenja mnogi su izabrali da izmišljaju stvari koje misle da će biti dobre priče i koje nisu istinite. Sa zadovoljstvom očekujem da podelim svoju priču sa vama", napisala je ona na Twitteru.

U porukama je čak Gusman uvideo da meksički ili američki obaveštajci verovatno prate ili imaju nadzor nad mnogim od ljudi koji su ga poznavali. On je u razgovoru rekao jednom od svojih advokata da DEA (američka agencija za borbu protiv droge) prati sve uređaje jedne žene koja je trebalo a organizuje sastanak s glumicom Del Kastiljo i da ima kamere kod kuće da vidi ko tu ženu posećuje.

U svetlu toga iznenađujuće je da je Gusman koji je godinama uspešno izbegavao da bude uhvaćen, nastavio tako konstantan kontakt sa glumicom, navodi agencija AP.

Iako su ga vlasti za malo uhvatile kada su upale u skrovište u kome se odigrao susret u oktobru, konačno su ga uhvatile prošlog petka. Meksčki savezni zvaničnici su potvrdili da je narkobos izgleda bio zanesen glumicom. Kada su pripadnici meksičke mornarice upali u kuću ge se krio u petak našli su injekcije testosterona koji se nekad koristi za podsticanje muškog libida. Međutim nije poznato da li je to bilo za Gusmana ili za neke od njegovi saradnika. Objašnjenje je možda jednostavno da se on zaljubio, nešto što ne izgleda strano Gusmanovom karakteru.

"Šta je tu novo? Da Gusman ima slabost za žene. Ima 18-oro dece, oženjen je za ženu 30 godina mlađu od njega", rekao je Alehandro Ope, bezbednosni analitičar u Meksiko Sitiju.

On je upozorio da procureli transkripti poruka mogu da daju Gusmanovim advokatima municiju da ulože žalbu uz tvrdnju da je vlada prekršila pravnu obavezu da drži poverljivo dokaze u krivičnim slučajevima.

Na kraju bilo da se radi o njegovom interesovanju za glumicu ili filmski projekat izgleda da je se sve vrti oko njegovog ega, rekao je Ope.

Moćni vođa narkokartela Sinaloa, koji je drugi put pobegao iz zatvora visoke bezbednosti u julu prošle godine tunelom iskopanim iz njegove ćelije, konačno je prošle nedelje došao da se sakrije u obalskom gradu Los Močis, gde je priveden u akciji meksičke mornarice. Izgleda da je njegova opsesija glumicom pomogla meksičkim vlastima da ga uhvate.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gastarbeiter

15.01.2016 14:08

Ovo ne interesuje SR u nas inspektori poznaju trziste.

ODGOVORITE