Migrant joj polomio lobanju, pa je zadavio

Italijanska policija je uhapsila ilegalnog migranta Diava Čeik Tidiania (28) zbog sumnje da je ugušio Amerikanku Ešli Olsen (35), sa kojom je prethodno imao seksualni odnos.

Svijet 14.01.2016 | 22:56
Migrant joj polomio lobanju, pa je zadavio

Zločin koji je šokirao cijelu Italiju dogodio se u Firenci, a djevojka je pronađena mrtva prošlog petka u svom stanu. Kako je kasnije ustanovljeno, osumnjičeni i žrtva sreli su se u jednom noćnom klubu, nakon čega su otišli kod nje u stan i imali seksualni odnos.

Kako je osumnjičeni ispričao na saslušanju, kada se sve završilo, djevojka je od njega tražila da ode i gurnula ga prema vratima. Međutim, on je počeo da viče kako ga je tretirala kao psa, udario je, a nakon toga je zadavio USB kablom.

Policija je zločinca otkrila pomoću analize DNK koju je pronašla na kondomu i cigareti, koje je on pokušao da baci u toalet. Autopsija je pokazala da djevojka ima i nekoliko preloma lobanje.

"Prikupili smo vrlo ozbiljne dokaze o njegovoj krivici", rekao je tužilac Đuzepe Kreaco na konferenciji za novinare nakon što je osumnjičeni uhapšen i ispitan.

Kreaco je rekao da je Senegalac prije nekoliko mjeseci stigao u Italiju gdje već neko vrijeme živi njegov brat.

Olsen je u Firencu stigla s Floride i tri godine je živjela u tom gradu u centralnom dijelu Italije. Prijatelji kažu da se preselila kako bi bila s ocem Volterom Olsenom, učiteljem u Firenci.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xx

15.01.2016 07:51

Nek vidi svijet ko su oni

ODGOVORITE
Name

Ja

15.01.2016 09:27

Sto, sma je pala sama se ubola... Draza joj prangija od camuge nego od nekog njene boje koze! A i ona je njega odvela u svoj stan! Po meni ona je saucesnik u svom ubistvu!

Name

Pasha

15.01.2016 17:03

Daj nam reci ti ko su oni???

Name

Ja

15.01.2016 10:23

PS. Mada mi je nje zao, naravno! Lijepa, bijese!

ODGOVORITE
Name

Md

15.01.2016 11:10

Nije ni trebala da se kre.e sa divljakom tražili ste i dobili ste

ODGOVORITE