Gasnim pištoljem na ljekare u Gradišci

Policija u Gradišci uhapsila je Edina Kahrića (34) koji je izazvao dramu u prijemnom odjeljenju Opšte bolnice mašući gasnim pištoljem u namjeri da se obračuna sa jednim ljekarom.

Republika Srpska 13.01.2016 | 14:17
Gasnim pištoljem na ljekare u Gradišci

Kahrić je u ponedjeljak oko 18.40 časova ušao pijan u bolnicu tražeći ljekara, koji u to vrijeme nije bio na poslu, kako bi se obračunao s njim zbog navodno loše medicinske usluge, piše "Glas Srpske".

Panika je nastala kada je Kahrić pred pacijentima u prizemlju prijemnog odjeljenja vičući i kovitlajući pištoljem prijetio medicinarima.

U bolnici kažu da je Kahrić njihov pacijent i tvrde da nije bilo nikakvih nesporazuma koji bi bile uzrok takve njegovu reakcije.

"Znamo ga kao stalnog pacijenta. Dolazio je nešto zbog srca, a kasnije zbog glavobolje. Nije bio teško bolestan tako da je bijes koji je iskalio na nas radnike najvjerovatnije izazvan zbog alkohola", kazali su u Opštoj bolnici.

Policija je odmah nakon dojave stigla u bolnicu, a Kahrić je uhapšen u bolničkom krugu gdje je pronađen i gasni pištolj.

"Izvršena je kriminalistička obrada i u toku je dokumentovanje krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti", rekli su u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Kahrić imao jedan promil alkohola u krvi.

Direktor Opšte bolnice Gradiška Vlado Marjanović kazao je da su radnici ove ustanove zgroženi zbog incidenta.

"Pacijent je potpuno bespotrebno izazvao incident i paniku u medicinskom centru. Bio je pijan, a ljudi u takvom stanju naprave svakakvu glupost i svašta sebi dozvole", istakao je Marjanović.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić kaže da napadi na medicinsko osoblje nisu rijetkost.

"I prethodnih godina bilo je napada na ljekare u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj. Incident u Gradišci je posebno zabrinuo zdravstvene radnike, jer ova bolnica nema obezbjeđenje", rekao je Granulić i dodao da bolnicu obezbjeđuje iznajmljeno obezbjeđenje i da su menadžment ustanove i osnivač napravili propust.

U Fondu zdravstvenog osiguranja ističu da u cilju kontrole zdravstvenih ustanova redovno anketiraju osiguranike.

"Pacijenti su u visokom procentu zadovoljni radom ljekara. Zaštitnicima prava osiguranika godišnje se obrati više od 8.000 osiguranika uglavnom da bi se informisali o svojim pravima. Prigovori osiguranika odnose se uglavnom na to da im nije izdata uputnica za neku uslugu, da im je pogrešno naplaćena usluga i da dugo čekaju na pojedine preglede", dodali su u Fondu.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan

13.01.2016 13:34

Kahrić je imao više sreće nego pameti. Policija RS je reagovala profesionalno i uhapsila ga. Američka bi ga 'smirila' pravim pištoljem. Za vek vekova!

ODGOVORITE
Name

RE;Dragan

13.01.2016 14:02

Juče ili prekjuče je pacijent ubio medicinsku sestru u Šapcu i ne vidim da si tako komentarisao !!!

Name

Dragan

13.01.2016 14:08

Isto važi i za tog ludaka iz Šapca.

Name

RE;Dragan

13.01.2016 14:15

OK !

Name

nn

13.01.2016 14:35

Medicinsko osoblje se strašno ponaša. Toliko bahato da stvarno treba motku u ruke pa lincovati maltene redom!

ODGOVORITE
Name

Potomak Cice DrazeIII

13.01.2016 14:55

Za takve pacijente samo ludnica i nikakva njega ili lecenje ne pustati dozivotno iz resetaka to bi Ameri likvidirali odma jer takvo ponasanje samo vehabija ili islamski ratnik.

ODGOVORITE
Name

kok

13.01.2016 15:48

Tako je potomče vehabija !

Name

Nebojša

13.01.2016 19:58

Za ludnice su i potomci tog tvog čiče. Ponositi se ratnim zločincem, narodnim izdajnikom, slugom okupatora, vjeruj da ne može zdrav i razuman čovjek.

Name

Zero

13.01.2016 15:49

Pa et kako ga lječe, vidi se iz priloženog,prolupo. Malo imo samo glavobolju.

ODGOVORITE
Name

djuka

14.01.2016 06:48

Sram da vas bude, sve vas koji opravdavate ponasanje tog maloumnika! Obzirom na uslove u kojima rade i kako su placeni, budite sretni sto umjesto zdravstvene usluge ne dobijete batine! Medicinari su bijedno placeni za posao koji obavljaju...a konstantno su izlozeni verbalnom, a evo sad i fizickom nasilju! Umjesto da osudite, vi podrzavate to!?

ODGOVORITE