Pravni fakultet sinoć ostao bez krova

Zbog nevremena, koje je juče u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatilo Banju Luku, došlo je do kvara na dalekovodu, tako da su od sinoć od 18.00 sati bez električne energije dijelovi naselja Rekavice, Kola, Bukvalek, Zalužani, Javorani, Stričići i Bronzani majdan. Kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku dana.

Republika Srpska 12.01.2016 | 12:02
Pravni fakultet sinoć ostao bez krova

Jak vjetar koji je sinoć duvao u Banjaluci srušio je i krov na dijelu zgrade Pravnog i Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u ulici Stepe Stepanovića.

Ispred Ekonomskog fakulteta, u neposrednoj blizini, srušeno je stablo, a u ulici Kralja Petra II Karađorđevića jak jugozapadni vjetar srušio je veliko stablo koje je oštetilo dva automobila.

U čitavom gradu vjetar je sinoć lomio grane drveća i prevrtao reklamne panoe.

Rječica Dragočajka kod Banje Luke izlila se protekle noći na sedam oklonih domaćinstava, ali zahvaljujući angažmanu spomenutih službi i građana nije došlo do prodiranja vode u stambene i pomoćne objekte, već samo u dvorišta i okolne saobraćajnice.

Određen broj vreća je napunjen pijeskom i postavljen na ugrožena područja, potvrđeno je u banjalučkom gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i teritorijalne vatrogasne jedinice.

Takođe, ekipe su sinoć intervenisale i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, gdje je došlo do prodiranja vode u podrumske prostorije u kojima je smještena apoteka.

Brzom intervencijom vatrogasaca ispumpana je voda, čime je spriječena materijalna šteta.

Usljed jakog nevremena intervenisala je i vatrogasna jedinica na uklanjanju oborenih grana u nekoliko ulica.

Po prijavi građana, intervenisala je i Komunalna policija u ulicama gdje je došlo do rušenja reklamnih panoa, a obavljen je nadzor vezano za granje i stabla javnog zelenila koji su pali usljed jakog vjetra.

Na licu mjesta utvrđeno je da se na trotoaru i zelenoj površini nalazi više grana i jedno stablo koje je palo.

Obaviješteni su radnici "Tamarisa" i naloženo je uklanjanje.

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Piksi

12.01.2016 12:10

Arhitektonsko-građevinski fakultet ostao bez krova zbog vjetra? Ne mogu ni sebi projektovati krov kako treba? I tu mora ugrađivanje?

ODGOVORITE
Name

re

12.01.2016 13:00

Da li je moguce da ima ljudi kojima je ovako dosadno pa lupaju komentare.

Name

Banjalučanin

12.01.2016 23:01

Re, šta hoćeš, Piksijev komentar je ispravan. Majmuni ne znaju ni kako se zovu. A sve pozicije su zauzeli.

Name

Crv Sumnje

12.01.2016 12:41

Kad je napravljena ova zgrada Pravnog fakulteta. Prije ili poslije rata

ODGOVORITE
Name

neko

12.01.2016 14:11

Koja sramota od svih zgrada bas arhitektonsko-gradevinski fakultet da ostane bez krova. A mozda je ona u pravu covjek je sebi nagori majstor.

ODGOVORITE
Name

I Sa

13.01.2016 21:41

U I Sarajevu se srušila tržnica, sportska dvorana i bina Miroslava Ilića. Ima li tu kakve simbolike zbog ovog šta nam se dešava?

ODGOVORITE