Crnadak u zvaničnoj posjeti Velikoj Britaniji

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak boraviće danas i sutra u zvaničnoj posjeti Velikoj Britaniji, tokom koje će sa britanskim zvaničnicima razgovarati o daljoj podršci evropskim integracijama BiH i reformskim procesima.

Bosna i Hercegovina 11.01.2016 | 08:00
Crnadak u zvaničnoj posjeti Velikoj Britaniji

Crnadak će se prvog dana posjete sastati sa britanskim minostrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i delegacijom Svepartijske grupe za BiH u Donjem domu britanskog Parlamenta, koju će predvoditi Keren Lamlej.

Drugog dana posjete Crnadak će održati predavanje na Kraljevskom institutu za spoljne poslove o temi "BiH na putu EU integracija", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak će sa sagovornicima razgovarati o unapređenju odnosa BiH i Velike Britanije, daljoj podršci evropskim integracijama BiH i reformskim procesima, regionalnoj saradnji, posebno u okviru berlinskog procesa, te saradnji u okviru borbe protiv terorizma i drugim pitanjima od interesa za dvije zemlje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hmmmmmm

11.01.2016 11:33

Mala pauza za praznike i opet krece "cirkus kolorado" tj leti Crnadak i gdje treba i netreba a ministarstvo vode Bosnjaci...

ODGOVORITE