Prijete isključenjem struje zbog 2 feninga

Jednom od korisnika usluga Elektroprivrede HZHB iz Jajca za Novu godinu stigao je neobičan poklon. Naime, radi se o dugu za električnu energiju koji iznosi 0,02 KM, odnosno dva feninga.

Bosna i Hercegovina 09.01.2016 | 08:12
Prijete isključenjem struje zbog 2 feninga

Prema izjavama čitaoca portala Klix.ba, na čiju adresu je stigla opomena, račune za električnu energiju redovno plaća, ali se dug od dva feninga negdje "zametnuo".

Njegova kćerka kaže da će otac dug izmiriti, ali da će obavezno tražiti da mu vrate kusur kad im na šalteru da pet feninga.

(Klix.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

goran

09.01.2016 07:30

Drzavna banda upravlja elektro prenosoom

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

09.01.2016 08:14

Dva dana pred novu godinu elektrodistribucija Pale je napravila hajku na sitnije duznike odnosno domacinstva!

ODGOVORITE
Name

Ante

09.01.2016 08:51

Kako bi Covic isao na skijanje tako i treba jos su ga trebali istuci to je herceg, go*na, kako moze tolike pare biti duzan pa zna li taj duznik koliko je to para, bogatstvo za covica samo udri

ODGOVORITE
Name

Pupin.

09.01.2016 09:01

Mora sva ova bagra otići kao ovaj snijeg.

Name

nn

09.01.2016 10:16

Nema 0,02 pfeninga, svodi se na O. Ne treba se tim zamarati, nažalost i tamo sjede neki neobrazovani, pa udarili po narodu.

ODGOVORITE
Name

Oštećeni

09.01.2016 11:28

Da,ja sam jedan od potrošača kojem je Elektrodistribucija Pale isključila struju zbog minornog duga i izazvala mi ogromnu štetu. Elektrodistribucija je mjesto brojnih uhljeba stranačkih koji ne znaju da upravljaju gotovim resursima nego stvaraju haos i ogorčenost među potrošačima tako što konstantno tolerišu pojedincima ogromne dugove, tolerišu krađe struje a sve te gubitke pokušavaju nadoknaditi isključivanjima struje na prepad.

ODGOVORITE
Name

r-hud

09.01.2016 20:22

Da je pravne države?..ali nije Ovaj ili Ova koji su poslali ovu OPOMENU bi Automatski u najmanju ruku dobili premještaj sa radnog mjesta.Ovo dovoljno govori Da su DIPLOME iz Mrkonjičkog Štanceraja veoma kvalitetne i pokazuju koliko je osoba obrazovana.Obavezno dužnik da traži KUSUR. To se samo kod Nas desiti može!Zaustavi me policija kaže potpiši-i.!!... kaže imaš li /OLOKU/.!!!

ODGOVORITE
Name

Haris

09.01.2016 20:33

Ne znam samo kako to neko može biti dužan i to 2 feninga za ovu i to struju, a da ta osoba nije platila za ovo? I svako bih to ovo i platio taj dug, ali kako onda to oni misle da vrate kusur od 5 i to feninga, kada je to ovo najniži apoen, i da nema to nižega od ovog iznosa? Znači, da će ta osoba kada bude ovo i platila taj dug, ovo će njima ostati tri feninga, jer neće imati da vrate kusur. Pošto, i to kod nas u BiH, nema ovo po 1, i 2 feninga. Kao što to ovo i to ima u drugim zemljama. Kod nas nije takav slučaj. I kod nas ovi iz vlasti, ne vide računa o tome, da bih to oni ovo trebali odštampati i ove apoene po 1, i po 2 feninga. Pa nije valjda ovima iz elektro distribucije baš toliko stalo da taj čovjek plati ti 2 feninga, kada je to ništa, i kada se to ovo ne može naplatiti, jer će morati i to donijeti ili 10 feninga, da plati ovaj svoj dug, ili 5 feninga. Drugačije ne može. I mislim da ovo stvarno nema smisla, da ovi iz elektro distribucije šalju nekome opomen za dug i to od dva feninga. Kada se to ovo zna koliko košta slanje pisma preko pošte, i da se to ovo njima ne isplati. I ako ima on taj dug od 2 feninga, pa mogli su to oni ovo njemu da mu oproste. A ne pred Novu godinu i to da mu šalju ovu čestitku. I da ovo stvarno nema smisla od njih to. I zašto to ovo oni njemu nisu prije poslali to, ako on ima i to kakav dug prema njima? A ne sada to. I ovo oni izmišljaju nekakav i to dug od 2 feninga, samo da bih sebi uzeli još više novaca to.Ćao.

ODGOVORITE