Karl Lagerfeld utajio 20 miliona evra poreza?

Poznati modni kreator Karl Lagerfeld osumnjičen je za poresku utaju oko 20 miliona evra u Francuskoj, preko složenih finansijskih akcija između nekoliko udruženja, preneo je danas francuski nedeljnik "Ekspres".

Zabava 08.01.2016 | 09:30
Karl Lagerfeld utajio 20 miliona evra poreza?

Francusko Ministarstvo finansija nije želelo da komentariše navode lista pozivajući se na zavet ćutanja i poresku tajnu. Portparol modnog kreatora takođe nije želeo da daje izjavu agenciji Frans pres.

Prema "Ekspresu", umetnički direktor luksuzne modne kuće Šanel je prikrio ogromnu sumu novca finansijskim transakcijama preko Velike Britanije, Devičanskih ostrva i SAD.

- Poreska služba sumnja da tokom šest godina Lagerfeld nije prijavio više od 20 miliona evra - naveo je list i dodao da je otvorena istraga u okviru koje je 2013. godine izvršen pretes knjižare "7L", koju je osnovao modni kreator u otmenoj četvrti u Parizu.

Ta knjižara navodno ima foto studio u vlasništvu jedne kompanije u Velikoj Britaniji koja prikuplja novac modnog kreatora i ilegalno ga prebacuje u druge zemlje kako bi se izbeglo plaćanje poreza.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DE GOTHIA

08.01.2016 08:56

SADA TREBA VIDJETI KOLIKO CE TRAJATI SUDSKI POSTUPAK I KAKO ĆE GA "ZIVOG ODERATI" ZA NAJMANJE 100 MILONA, PLUS SUDSKI TROŠKOVI I TROŠKOVI ADVOKATA... KADA OVAKO BUDEMO RADILI U REPUBLICI SRPSKOJ, MOŽDA I POSTANEMO JEDNOG DANA DRŽAVA, ALI SA OVIM MILORADOM ZVANIM BAJA IZ LAKTASA, REPUBLIKA CE ZAVRSITI U BANKROTU I TO STO POSTO !!!

ODGOVORITE