Vlada FBiH se seli u zgradu Opšte bolnice

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će već ove godine preseliti u zgradu Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", potvrđeno je za N1 iz Vlade ovog entiteta.

Bosna i Hercegovina 07.01.2016 | 21:25
Vlada FBiH se seli u zgradu Opšte bolnice

Nakon što se formalno-pravno Opšta bolnica pripoji Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, u zgradu bivše Vojne bolnice useliće ministarstva i službe Vlade FBiH, kazao je izvor iz entitetske Vlade.

Ovo je djelimično potvrđeno i u odgovoru SDA upućenom SDP-u u kojem navode da je "panična reakcija SDP-a vjerovatno uzrokovana strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo".

Kako su naveli, imenovanje Sebije Izetbegović na mjesto direktorice UKCS-a "će biti obavljeno uz striktno poštovanje svih zakonom propisanih procedura i u skladu s radnim, te stručnim i naučnim referencama potrebnim za takvo imenovanje".

Zgrada bivše Vojne bolnice bila je vlasništvo SFRJ koja je prešla u vlasništvo BiH kroz proces sukcesije. Ministrica odbrane BiH, Martina Pendeš, je potvrdila da je zgrada u kojoj se nalazi Opšta bolnica vojni objekat, ali da nije na listi perspektivne vojne imovine, te da njome upravlja Vlada Federacije BiH.

Izvor: N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Podstanari

07.01.2016 20:40

Napravite zgradu kao što je Republika Srpska u Banjaluci, a ne po tuđim zgradama.

ODGOVORITE
Name

Nece

07.01.2016 21:04

Oni da kradu narod tako puno ko Dodik, vec citam da Federacija puno napreduje a Srpska u kolaps. Sam tako puna podrska

Name

Re pod stanar

08.01.2016 07:07

Bolje da ste napravi li fabrike da narod gde ima da radi nego sto ste beskorisnim politicarima izgradi li taj objekat !?

Name

Re ps

08.01.2016 08:06

Oni ne prodase gigante a uzadnje vreme Izgradise dosta puteva mostova tunela i zaobilaznica !?

Name

Buzdovan

09.01.2016 07:00

Promašili su bolnicu! Trebali su da se presele na "veselo brdo" na Sokolcu.