Tužilaštvo naredilo istragu protiv Pajtića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je da se pokrene istraga protiv predsednika vojvođanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića i trojice policajaca zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti vlasnika novosadske agencije "Gvozden", Uglješe Grgura, objavio je novosadski Dnevnik na svom sajtu.

Srbija 06.01.2016 | 10:50
Tužilaštvo naredilo istragu protiv Pajtića

Više javno tužilaštvo je izdalo obavezno uputstvo da se preduzme krivično gonjenje protiv Pajtića i policajaca Željka Trajkovića, Nenada Armuša i Branislava Eremića, po prijavi Uglješe Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen "po Pajtićevom nalogu", a da su mu policajci koji su navedeni u prijavi pretili danima pre hapšenja.

Grgur je bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem. Posle šest godina suđenja pred Specijalnim sudom, svi su pravosnažno oslobođeni svih optužbi, posle čega je Uglješa Grgur u Novom Sadu tužio državu zbog nezakonitog pritvora, u kojem je proveo gotovo godinu dana, i materijalne štete, uz odštetni zahtev od preko 100 miliona dinara.

Taj postupak traje godinu dana, a u međuvremenu je Grgur podneo prijavu protiv Pajtića i trojice policajaca, koju je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo, ali je Više javno tužilaštvo usvojilo njegov prigovor na odbacivanje prijave.

"Iza svega stojim imenom i ne postoji nikakva politička pozadina ovog što radim već samo hoću da dokažem da sam pre sedam godina bio uhapšen kao žrtva tadašnjeg političkog sukoba Bojana Pajtića i Gorana Kneževića i da su mi zbog toga uništili sve poslove koje sam imao", rekao je Uglješa Grgur za Dnevnik.

Prema njegovim rečima, neposredno pre hapšenja i Goran Knežević je dobijao pretnje koje su stizale u njegov kabinet gradonačelnika Zrenjanina.

"Ne znam zašto on ćuti o tome kada se zna da su mu pred hapšenje stizala preteća pisma. Mislim da bi policija trebalo i na tome da poradi da bi se utvrdila puna istina o tome kako su nam namestili čitav slučaj", naveo je Grgur.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar