Simon: Čak i da ne ostvarimo nijednu pobedu u Top 16...

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da će ekipa biti zadovoljna čak i da ne ostvari nijednu pobedu u Top16 fazi Evrolige.

Košarka 22.12.2015 | 15:00
Simon: Čak i da ne ostvarimo nijednu pobedu u Top 16...

Zvezda je u ’Pioniru’ savladala Bajern rezultatom 85:76 u poslednjem kolu grupe A i tako drugu godinu zaredom prošla u Top16 fazu.

Šuter ’crveno-belih’ doživeo je distorziju skočnog zgloba u ponedeljak protiv Mega Leksa, ali je smogao snage i pod blokadom igrao u petak.

„Biće veoma teško, to su sjajne ekipe. Menja se način igre, ali smo mi ostvarili svoj cilj. Idemo tamo, pa čak i da ne ostvarimo nijednu pobedu, bićemo zadovoljni ostvarenim. Igramo bez pritiska i sada nam je ABA liga veliki prioritet. Uvek je bila, ali moramo baš da se koncentrišemo na to. Imamo tešku utakmicu u gostima Budućnosti, najtežu u čitavom regularnom delu“, rekao je Simonović.

I pored povrede ubacio je 9 poena, a ’crveno-beli’ uspeli su da nadoknade minus od 11 poena u poslednjih sedam minuta.

„Već sam rekao na početku Evrolige i ABA lige – bio je minus ovaj, minus onaj, ali smo mi sve to izneli i došli u Top 16. Tako smo i tih minus 11 izneli, uspeli da se vratimo u utakmicu i da slavimo. Istina je da je bilo teško, ali su nas navijači pogurali i Gudurić je imao sjajnu rolu u tom trenutku. Svi smo počeli da igramo našu prepoznatljivu odbranu i u ovoj atmosferi nije baš lako dati koš“, dodao je Simonović.

Komentari / 0

Ostavite komentar