Crnadak: Raditi na aplikaciji za članstvo

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je na pitanje novinara da li je realno da BiH podnese kredibilnu aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji sredinom februara, kazao kako će vlasti BiH raditi na tome da se to desi što prije.

Bosna i Hercegovina 21.12.2015 | 13:41
Crnadak: Raditi na aplikaciji za članstvo

Crnadak je izjavio kako u prethodnom periodu nije davao vremenski okvir o pitanju aplikacije za članstvo BiH u EU. "Nisam do sada davao ocjene te vrste. Radićemo da to bude što prije moguće", poručio je Crnadak.

Ministar spoljnih poslova BiH upriličio je danas novogodišnji prijem, te druženje sa novinarima s ciljem još bolje saradnje u predstojećoj 2016. godini.

"Nemam neke spektakularne ocjene protekle godine, niti spektakularne najave za budućnost. Zahvaljujem vam se na saradnji; mislim da smo se trudili da budemo dostupni i otvoreni, a voljeli bismo da i današnji događaj iskoristimo za poboljšanje naše komunikacije. Pozivam vas da u ovoj godini radimo i dalje zajedno i da sarađujemo. Hvala vam za doprinos u prethodnoj godini, na aktivnostima o pitanju evropskih integracija i na svim drugim prioritetima na kojima je Ministarstvo radilo. Svima vam želim mnogo zdravlja, poslovnih uspjeha, veću čitanost i gledanost, te dosta sreće u 2016. godini", poručio je Crnadak.

Izvor: Oslobođenje

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

21.12.2015 16:30

Ovo je baš sprdačina od države.

ODGOVORITE