Danas o odgovornosti za napad na Vučića?

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas u Sarajevu da održi sjednicu, ali nije poznato da li će na njoj biti nastavljeno ranije započeto razmatranje inicijative za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića zbog eventualne odgovornosti za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. jula.

Bosna i Hercegovina 08.12.2015 | 08:21
Danas o odgovornosti za napad na Vučića?

Na prošloj sjednici, održanoj 17. novembra, Odbor je razmatrajući inicijativu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića za Vilićevu smjenu usvojio zaključak kojim od Tužilaštva BiH traži informacije u vezi sa istragom napada na Vučića prilikom komemoracije u Srebrenici.

Zamjenik predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Enes Obralija izjavio je nakon te sjednice da su od Tužilaštva zatražene konkretne informacije u kojoj je fazi istraga o događaju u Srebrenici i ko je predmet istrage, odnosno da li su istražnim radnjama obuhvaćena lica za čije je imenovanje zadužen Odbor.

Obralija je tad najavio da se odgovor Tužilaštva očekuje u sedmici iza sjednice.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić juče nije mogao reći Srni ništa o tome da li je izvještaj Tužilaštva stigao i da li će Odbor nastaviti razmatranje inicijative za Vilićevu smjenu.

"Ne mogu reći ništa prije nego što bude održana sjednica", istakao je Krunić.

Inicijativu za Vilićevu smjenu Mektić je pokrenuo u avgustu, ali Nezavisni odbor još nikad nije zauzeo konačan stav o njoj.

Na dnevnom redu današnje sjednice Nezavisnog odbora nalaze se izvještaji o finansijskoj reviziji Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu, te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koje je sačinila Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

opet

08.12.2015 09:37

Opet će neko nebitan biti okrivljen, a Bakir kao najveći krivac za sve podvale, pa i ovu, će nastaviti da daje i dalje zapaljive i cinične izjave i praviti se lud, kako on sa ovim slučajem nema ništa.

ODGOVORITE
Name

veles

08.12.2015 12:03

Bakir je , muslimanima k'o mati , koja ne valja . Djeca , vide da ne ide pravim putem i da je zastranila , al' njihova , pa ćute i vole je , žao im , a ne mogu protiv nje !

Name

ko je

08.12.2015 19:29

Pucao iz vatrenog oružja 10.jula u Potočarima, sa namjerom izazivanja haosa za koji bi bili optuženi Srbi. Zna se da je NN visoki policijski dužnosnik agencije koja je bila zadužena za obezbjeđenje skupa.Zašto se ćuti? Ko je naredio da se falisifikuju službena dokumenta(planovi obezbjeđenja, službene zabilješke policajaca), nakon nereda u Potočarima i šta je bio konačan cilj toga?

ODGOVORITE