Video: Košarkaški svijet se ponovo divio Kariju!

Bilo je to veče Karijevih u Šarlotu. Del Kari dobio je pred duel protiv Golden Stejta ključeve grada kao najbolji strelac u istoriji franšize.

Košarka 03.12.2015 | 17:40
Video: Košarkaški svijet se ponovo divio Kariju!

Ipak, njegov najstariji sin i trenutno najbolji košarkaš sveta Stef obeležio je još jedno NBA veče, još jednom maestralnom partijom.

Završio je sa 40 poena za 30 minuta uz 77% iz igre i neverovatnih 8-11 za tri poena.

„Nemoj da mi upropastiš veče“, rekao je Del Kari svom sinu pred meč. „Nije mogao ništa da mi garantuje“, dodao je Del posle duela.

Stef Kari, koji je odrastao u Šarlotu, još jednom je pokazao lakoću igranja košarke, plesao je po terenu, ubacivao šuteve iz samo sebi svojstvenih situacija i još jednom zadivio košarkaški svet.

„Bila je kul atmosfera za igranje, posebno posle tatine ceremonije. Bilo je lepo čuti ga i videti na poluvremenu sa mamom, sestrom, tetkama i mojom bakom. Bilo je ovo dobro veče. Ne mogu više da tražim. Odigrao sam sjajno i pobedili smo“, rekao je Stef.

Posebno je impresionirao u trećoj četvrtini – 28 poena, uz šut 10-11 i pet trojki. Voriorsi imaju 20-0, a kako Kari i njegovi saigrači igraju poraz se ne nazire...

„Ne deluje mi ispravno taj skor. U NBA je toliko dobrih ekipa, tako da je ovaj niz poseban. Ne igramo uvek najbolje, ali pronalazimo način da pobedimo. To je snaga ovog tima.“

Komentari / 0

Ostavite komentar