Petak koji su Zvezdaši zaokružili crvenom bojom!

Markus Vilijams istrčaće u petak uveče na parket Pionira, u važnoj utakmici Evrolige.

Košarka 03.12.2015 | 18:20
Petak koji su Zvezdaši zaokružili crvenom bojom!

"Brisovnica ili LOC je stigao u Srbiju, tako da nema daljih smetnji za veliki come back Markusa Vilijamsa", napisao je u noći između utorka i srede agent Miodrag Ražnatović i dodao:

"Petak!".

Te večeri, u krcatoj hali Pionir, u utakmici 8. kola Evrolige protiv Himkija, Amerikanac će ponovo obući dres crveno-belih i zauzeti svoje mesto na terenu, kraj kojeg je sedeo od 3. novembra, kada se zvanično vratio među crveno-bele.

Ove sedmice, suspenzija zbog korišćenja marihuane mu je istekla i posle mesec dana vraćanja u formu na treninzima vreme je za njegov novi početak.

Koliko je spreman? Definitivno ne optimalno, što i nije moguće, s obzirom na skoro polugodišnju pauzu, tokom koje je utakmice igrao samo u okviru "Dru lige", letnjeg takmičenja u Americi, u kojem su ove godine učestvovale i neke NBA zvezde (na primer, Džejms Harden i Nik Jang). Naravno, to je daleko od takmičarske košarke i napornog ritma.

"Ne bi trebalo očekivati čuda od Markusa", upozorio je Dejan Radonjić pre manje od nedelju dana, upitan za trenutnu formu američkog "pleja".

Nema dileme, Vilijamsova pojava izazvaće oduševljenje navijača Zvezde, na istom mestu gde su prošle sedmice slavili pobedu nad Realom i gde su uvideli da je i Nikola Rebić sazreo za velike utakmice. Stefan Jović je sjajno "vukao" tim u prethodnom periodu, oborio (Vilijamsov) rekord Evrolige i istakao se kao lider tima, što će ostati i u predstojećim utakmicama, bez obzira na Vilijamsov povratak.

Kada bi "M Will" mogao da bude spreman da opet stane na čelo tima i da zaigra na prošlogodišnjem nivou? Brzo će biti poznato. Sa iskustvom minule sezone i njegovih nastupa u velikim mečevima, jasno je da će njegov motiv u petak biti ogroman, kao i uvek kada su važne utakmice u pitanju.

Vilijamsovim povratkom, crveno-beli su dobili i četvrtog plejmejkera u takmičarskom pogonu. Gal Mekel vratio se "iz povrede" za meč protiv Reala, ali je i te večeri, kao i protiv Cibone, bio jedini igrač Zvezde koji je bio u sastavu, a nije dobio ni sekundu na terenu.

"Pomogao bi da je to bilo potrebno", rekao je Radonjić o Izraelcu posle trijumfa protiv Zagrepčana.

Zamršena situacija u vezi sa nekadašnjim NBA igračem jako brzo bi mogla da postane jasnija, isto kao što je nedeljama unazad jasno da je njegovo dovođenje bilo greška. Rastanak se nameće kao logičan epilog, na koji je nedavno nedvosmisleno aludirao i prvi čovek kluba, Nebojša Čović.

Mekel je poslednji meč za Zvezdu odigrao protiv MZT Skoplja u Makedoniji, kada je nastupio samo šest minuta, promašio dva šuta iz igre, jednom asistirao, pa seo na klupu.

U ABA ligi, nekadašnji igrač Dalasa prosečno je postizao 11,1 poen uz tri skoka i 5,7 asistencija na devet utakmica. Nezadovoljstvo njegovim igrama najočiglednije je bilo posle evroligaških nastupa, jer je u četiri utakmice postigao samo 15 poena (protiv Reala nijedan), uz 11 asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar