Šamac: Nacistička obilježja kod mosta

Nacistička obilježja uočena su jutros kod mosta na rijeci Bosni, koji spaja opštinu Šamac i naselje Prud u Federaciji BiH.Na objektu za elektroinstalacije ispisan je kukasti krst i ustaški simbol "U".

Republika Srpska 29.11.2015 | 17:19
Šamac: Nacistička obilježja kod mosta

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Šamac Đuro Ćosić izjavio je Srni da su jutros dobili dojavu od građana da su kod mosta prema naselju Prud uočena fašistička i ustaška obilježja.

"Mi smo odmah tamo poslali svoje ekipe, koje su utvrdile da se na objektu za elektroinstalacije, na ormarima u kojima se nalazi mehanizam za upravljanje semaforom nalaze iscrtana nacistička obilježja. Slučaj smo prijavili policiji", kaže Ćosić.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog ovakvih postupaka neodgovornih lica koja pokušavaju da naruše skladan suživot na ovim prostorima.

"Uklonili smo nacističke simbole sa objekta", naveo je Ćosić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vss

29.11.2015 16:50

To je ispravno samo, jeste li uklonili i hrdju sa tog ormarića? Kladim se da niste. Samo ste zamazali.

ODGOVORITE
Name

Moze bit jes a moze bit nije

29.11.2015 18:59

...kukasti krst...neodgovorna lica... a skladan zivot, ovo mi od nekud poznato.Da li se to istorija ponavlja ili je neko samo zeleo da neutralise grb fudbalskog kluba crvene zvezde.Tako bar izgleda.

ODGOVORITE
Name

RE

30.11.2015 05:44

Ja mislim da su fašisti htjeli samo grb Crvene zvezde da ga zamaŽU samo nisu ga dobro prefarbali vjerovatno im nestalo materijala, koliko vidim to pored nekog šiblja! Neka se zapitaju šta se sve šara po zgradama.

Name

MD

30.11.2015 11:49

Ko poznaje istoriju,zna da je Prud uvijek bio ustasko gnijzdo.

ODGOVORITE