Federer: Šteta što starim, hoću kao Novak u 2016.!

Rodžer Federer rekao je da je iza njega sjajna sezone i istakao da u 2016. sanja o rezultatima koje je imao Novak Đoković ove godine.

Tenis 27.11.2015 | 19:00
Federer: Šteta što starim, hoću kao Novak u 2016.!

On je istakao da mu je žao što stari i što neće još dugo moži da igra tenis profesionalno jer, kako kaže, ima još uvek dovoljno motiva i volje.

„Pomalo sam iznenađen koliko dobro igram u ovim godinama, ali ja uvek planiram unapred. Šteta je što starim i što mi je ostalo još malo vremena, jer imam toliko volje i uživam u igranju tenisa. 2015. je bila fantastična, igrao sam onako kako sam želeo i nadam se da ću nastaviti tako“, rekao je švajcarski teniser.

Ipak, on od 2012. godine nije osvojio Gren slem. Ove godine igrao je dva finala, ali nije mogao da pobedi Novaka Đokovića ni uz ogromnu podršku sa tribina.

„Nisam daleko, ali sve zavisi od stanja u kojem se nalazim. Moram da budem skroman, prošle godine sam u Melburnu izgubio u trećem kolu od Sepija. Već znam na čemu ću raditi sa Pjerom Paganinijem i Severinom Lutijem. Imam mnogo samopouzdanja pred sledeću sezonu. Na Vimbldonu je bilo teško sa odlaganjem zbog kiše, a na US openu je bila fantastična atmosfera u publici“, ne krije Švajcarac i priznaje da bi bio poražen u finalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića da je pobedio Stana Vavrinku.

„Nisam bio dovoljno jak. Stan je bio mnogo bolji i verovatno bih izgubio i od Đokovića.“

Federer je otkrio i šta mu je san u 2016. godini.

„San je da imam godinu kao što je imao Đoković, ili kao što sam imao ja u svojim najboljim sezonama. Ali, ja sam realan i znam šta je moguće. Moram da se koncentrišem na nekoliko ciljeva, nemam više 24 godine i ne mogu da igram na 30 turnira. Moram da budem oprezan.“

Komentari / 0

Ostavite komentar