Ukrajina odbila pomoć u snabdevanju strujom

Ukrajinski energetičari su odbili pomoć Ministarstva energetike Rusije za remont oštećenih linija za snabdevanje strujom u Hersonskoj oblasti na Krimu, saopštio je izvor u ruskoj energetskoj industriji.

Svijet 22.11.2015 | 16:27
Ukrajina odbila pomoć u snabdevanju strujom

Prema rečima tog izvora, ukrajinska strana je odbila predlog, pozvavši se na to da ona može sve sama da uradi, javio je Sputnjik.

Krim je noćas u potpunosti ostao bez struje zbog miniranja na jugu Ukrajine stubova za energetsko snabdevanje, kojim poluostrvo dobija struju. Prema preliminarnim prognozama, remont će trajati dva dana, mada se Ministarstvo energetike nada da će uspeti i ranije da reši problem, prenosi Sputnjik.

Pritom, remont jednog od četiri oštećena stuba počeće tek nakon „razminiranja okolne teritorije“.

Reč je o liniji Melitopolj - Džankoj, dok je na liniji Kahovska - Titan već počeo remont.

Kako je saopštila agencija UNIAN, pozivajući se na ukrajinski "Ukrenergo", rad na jednom stubu „pod uslovom neometanog i bezbednog pristupa remontnog osoblja“ može se obaviti za 24 časa.

U isto vreme, zamenik generalnog direktora ruske kompanije Jurij Kasič izjavio je na brifingu da nepoznate osobe ne dozvoljavaju radnicima da priđu oštećenim stubovima, prenosi Sputnjik.

Zbog toga što rad na liniji energosnabdevanja nije počeo, bez struje se, prema podacima Ministarstva energetike Rusije, nalazi oko 1,6 miliona stanovnika Krima i Sevastopolja.

U ovom trenutku proučavaju se mogućnosti isporuka dodatnih mobilnih gasnih elektrostanica na poluostrvo.

Sutra će na Krimu biti neradni dan.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Savo

22.11.2015 16:24

Ukraina namjerno ovo radi da uvuce Rusiju u sukob a zna se ko ih savjetuje.

ODGOVORITE