Rusi zasipaju ID krstarećim raketama

Brodovi Kaspijske flote ispalili su danas 18 krstarećih raketa na sedam ciljeva u provincijama Raka, Idlib i Alep.

Svijet 20.11.2015 | 18:50
Rusi zasipaju ID krstarećim raketama

Svi ciljevi su pogođeni, rekao je ministar odbrane Šojgu, a prenosi Sputnjik.

Ruska avijacija u Siriji je pojačana i sada ima 69 aviona.

Svakodnevno se izvodi 143 naleta. Morska grupacija ima deset brodova od kojih je šest u Sredozemnom moru, rekao je ministar.

Usljed vazdušnih udara ruske avijacije u Siriji Islamska država trpi velike gubitke.

"Bande trpe značajne gubitke. U rezultatu udara krstarećih raketa samo na jedan objekat u rejonu Dejr el Zora uništeno je više od 600 militanata", dodao je general.

Osim toga, po njegovim riječima, uništene su 23 baze za obuku terorista, 19 fabrika za proizvodnju oružja i eksplozivnih naprava, 47 skladišta municije i materijalnih sredstava, kao i drugi objekti.

"To obezbjeđuje uspješne akcije snaga sirijske vojske u rejonima Alepo, Idlib i planinskog dijela Latakije i Palmire", izjavio je Šojgu.

Dodaje da je ruska vojska u vazdušnim udarima uništila više naftnih postrojenja i tankere koje kontroliše Islamska država, čime su smanjeni prihodi terorista od nafte.

Šojgu je predsjedniku Vladimiru Putinu rekao da su ruski avioni ove nedjelje uništili 15 naftnih postrojenja i 525 kamiona, čime je Islamska država uskraćena za milion i po dolara dnevnih prihoda od prodaje nafte.

"Zadatak se izvršava, i to dobro", izjavio je šef ruske države Vladimir Putin, saslušavši putem video-konferencije izvještaj rukovodilaca jedinica.

Putin je zahvalio vojnicima za rad.

"Međutim, to je zasad nedovoljno da se Sirija očisti od militanata, terorista i da se Rusija odbrani od mogućih terorističkih napada", rekao je ruski predsjednik, a prenose RIA Novosti.

"Pred nama je veliki napor i ja se nadam da će posljednja etapa biti izvedena podjednako kvalitetno i profesionalno i da će donijeti očekivani rezultat", dodao je on.

Ipak, Putin je naveo da je za posljednjih nekoliko dana u Siriji urađeno mnogo.

"Na realizaciji postavljenih zadataka rade veliki kolektivi u industriji, u vojnoj organizaciji države. Sve komponente vezane za realizaciju zadataka slične vrste smo upotrijebili", rekao je predsednik.

NN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

20.11.2015 18:20

Rusija je poslednja nada za spas čovječanstva.

ODGOVORITE
Name

Grga

20.11.2015 19:09

Sve to treba sravniti sa zemljom da im se sjeme uništi ! I ove sto su došli u Evropu odmah nazad poslati. Sve je to ista bagra!

Name

miki

20.11.2015 19:37

Imam jedno pitanje....kome teroristi prodaju naftu?????

ODGOVORITE
Name

Bosanac

20.11.2015 20:42

Prodaju je svima, vjerovatno dio završava i u Rusiji. Kad je banda i šverc u pitanju svi su oni braća... Na kraju opet sirotinja strada. Valjda će ih malo oštetiti ovi Ruski napadi, Američki su se pokazali uspješni ko KUR.C od ovce.

Name

sara

20.11.2015 20:46

Grga,ti si ozbiljno bolestan.Teroristi razmisljaju isto kao ti.

ODGOVORITE
Name

Md

21.11.2015 00:10

Nema nista od ovog treba nuklearku i gotovo

ODGOVORITE
Name

za tebe

21.11.2015 22:10

Kretensko razmisljanje