Ruska Duma: Ne Crnoj Gori u NATO

Državna duma Rusije pozvala je Skupštinu Crne Gore, parlamente zemalja-članica NATO-a, kao i Parlamentarnu skupštinu OEBS-a da se suzdrže od daljeg širenja Severnoatlantske alijanse koje bi trebalo da usledi nakon uručenja zvaničnog poziva Podgorici u decembru ove godine.

Svijet 20.11.2015 | 17:00
Ruska Duma: Ne Crnoj Gori u NATO

Državna duma smatra da je prihvatanje novih članova u NATO, uprkos protivljenju naroda, instrument koji se koristio za vreme hladnog rata.

Ovakav pristup, kako se navodi, vodi ka konfrontaciji svih učesnika u osiguranju globalne i regionalne bezbednosti i narušava odnos snaga i poverenja.

To je izuzetno opasno u trenucima kada postoje objektivni razlozi za formiranje široke koalicije vodećih država za borbu protiv međunarodnog terorizma.

Uporedo, poslanici ruskog parlamenta smatraju da politika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića nanosi težak udarac na tradicionalno prijateljske odnose Rusije i Crne Gore, ocenivši nelogičnim izjave Đukanovića da ulaskom u NATO odnosi Rusije i Crne Gore neće stradati.

Državna duma je podsetila da je Moskva dugi niz godina podržavala Crnu Goru i igrala važnu ulogu u formiranju njene državnosti.

Takođe, saopšteno je, antiruska pozicija Podgorice dovodi do negativnih uticaja na turizam, investicije i ekonomsku saradnju dveju zemalja, što može na duži period da stavi crnu mrlju na odnose ruskog i crnogorskog naroda.

Izvor: Sputink

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

miki

20.11.2015 16:17

Kakve veze ruska duma ima sa voljom naroda Crne Gore

ODGOVORITE
Name

Zoki

20.11.2015 16:30

A koja je to volja naroda? Da ste malo pažljivije čitali tekst razumeli bi ga!

Name

mikiki -mukice

20.11.2015 16:42

Tvoj idol haski jos veca protuva Krivokapic,hoce da ostvare svoj plan seljoberu,na koji nacin?Teleportacijom,levitacijom,kvantnim skokom?

Name

Mića

20.11.2015 16:59

Pre nego što odvališ takvu glupost dragi Miki, treba da izbrojiš do deset (hiljada) a još bolje je da nakon toga ne kažeš ništa!

Name

Rajko

20.11.2015 17:27

Ako je većina za NATO onda neka Crna Gora ide u NATO. Ne treba niko da se miješa u tude stvari.Vjerovatno da ima i onih kojima to ne paše.

Name

Marjan

20.11.2015 17:32

Da Bog da izgorio NATO a i svi oni koji ga vole i prizeljkuju. Ako Milo dozvoli okupatorima da uđu u srpsku zemlju, gorece u paklu i on i njegovo potomstvo. Dace Bog da ovaj zlotvor i prevarant uskoro ode sa scene i da Srbi dođu na vlast u Crnoj gori a onda je nato-u baj baj. Nema NATO-u na Srpsku zemlju, ti ameri su pored ovih isilovaca najvece zlo danasnjice

ODGOVORITE
Name

velika podrška Crnogorcima

20.11.2015 17:35

Ne zna se koliko je Rusija para stukla u aktivnosti crnogorske "opozicije " da izazove nerede u zemlji,pa čak i građanski rat ,a kad im to nije uspjelo sada se moljaka neprijateljski Zapadu da ne primi u NATO Crnu Goru.Zar je moguće da je malecka Crna Gora postala toliko velika prijetnja jednoj svjetskoj velesili, koja je cirkus od države!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.11.2015 12:02

Daj ne lupaj gluposti. Poznato je da se svi koji su na vlasti u CG ku*če kao da SAD. CG jeste malecka, bila, ostala i biće. Vaš značaj je za šprdačinu i kao što i baltičke države. što se para tiče baš me zanima odakle ti ta informacija. Stukli su Rusi pare kupujući nekretnine na primorju a sa ovim to nema veze. Kada je Milo tako siguran neka raspiše strogo kontrolisan (ali ne od zapada) referendum koji svakako treba raspisati pa da vidimo.

Name

Рашо

20.11.2015 21:18

Е Боже помози и саклони нас содомиста са запада,шта ћете у нато-у кукала вам мајка.

ODGOVORITE