Hasna, prva žena kamikaza u Evropi

Hasna Aitbulahsen, rođaka Abdelhamida Abauda, mozga terorističke operacije u Parizu, postala je prva žena kamikaza koja se raznela u Evropi i uopšte na Zapadu. Njena glava i kičma izletele su kroz prozor i pale na ulicu tokom racije francuske policije u terorističkom leglu pariskom predgrađu Sen-Deni.

Svijet 19.11.2015 | 21:00
Hasna, prva žena kamikaza u Evropi

Britanski "Dejli mejl" piše da su se pojavili novi zatrašujući detalji žestokog vatrenog obračuna u predgrađu francuske prestonice.

Plavokosa Hasna detonirala je eksploziv opasan oko struka nakon što je policajcima kroz prozor vikala "Pomozite mi, pomozite mi", tokom pucnjave.

Žan-Mišel Foverž, koji je predvodio tim francuskih specijalaca, naveo je da je video kako Hasnina glava "izleće kroz prozor", a očevici su kasnije na ulici ispod stana u kojem se nalazila, pronašli i njenu kičmu.

Nakon dugog vatrenog obračuna, čuli smo glasnu eksploziju. Prozori stana su se rasprsli u paramparčad, tako što su bukvalno oduvani iznutra - naveo je Faverž.



Ono najjezivije je tek sledilo.

"Tada sam ugledao ljudsko telo, glavu žene, kako izleće kroz prozor i pada na pločnik sa drugde strane ulice. Žena samoubica se upravo raznela. Eksplozija je bila toliko razarajuća da je pomerila potporni zid", kazao je Faverž.

Aitbulahsenova je rođena 1989. u Francuskoj i bila je marokanskog porekla. Odrasla je na području Pariza i do 2012. je vodila građevinsku firmu "Beko konstrakšn", sa sedištem u severnom pariskom predgrađu Epinej-sir-Sen.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar