Katarina Rebrača bankrotirala

Katarina Rebrača, kojoj se sudi zbog pronevere novca, platila je advokatu Slavku Petriću samo 100 evra za godinu dana, koliko ju je zastupao, saznaje “Blic”.

Zabava 12.11.2015 | 00:00
Katarina Rebrača bankrotirala

Advokat je pristao da je zastupa na nagovor zajedničkih prijatelja koji su obećali da će biti isplaćen. To se, međutim, nikada nije desilo.

Prema nezvaničnim informacijama, on je iz svog džepa platio čak i sudskog veštaka kojeg je angažovao.

U međuvremenu, organizovan je štrajk advokata, pa su glavni pretresi nekoliko puta odlagani, što je uticalo i na gomilanje troškova.

Rebrači se sudi od novembra 2010. godine zbog sumnje da je proneverila 37 miliona dinara namenjenih za humanitarnu pomoć obolelima od raka.

- Katarina nije imala novca da plati advokata, pa je zamolila zajedničkog prijatelja da on to uradi u njeno ime. Ubrzo se, međutim, taj čovek razboleo i sam upao u finansijske probleme - kaže izvor “Blica” blizak manekenki.

Rebrača, međutim, nije želela da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju za “Blic”.

- Jao, molim vas… Nemojte ništa da me pitate. Molim vas, oprostite ali ne mogu to da komentarišem - kazala je manekenka pre nego što je spustila slušalicu.

Advokat Petrić potvrdio je da više ne zastupa nekadašnju manekenku i da više nije u kontaktu sa njom.

- Tačno je da je više ne branim. Ne bih da pričam zašto je više ne zastupam, to ne bi bilo korektno. Obavestio sam sud da otkazujem punomoćje ne navodeći razloge moje odluke - rekao je Petrić za “Blic”.

Rebrača se nekoliko puta nije pojavljivala na zakazana suđenja, jer nije imala branioca.

Podsetimo, Katarina Rebrača je uhapšena 2010. zbog sumnje da je kao osnivačica fonda koji nosi njeno ime prisvojila 37 miliona dinara namenjenih za humanitarnu pomoć.

Trebalo je da kupi tri digitalna mamografa za onkološke institute u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, ali to nikada nije uradila.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog zloupotrebe službenog položaja, a kao saučesnice u izvršenju terete se njena majka Sandrina Bogunović, Mirjana Hristović i Slađana Mironija.

Pošto je sedam meseci provela u pritvoru iz kog je izašla novembra 2010, morala je da promeni životne navike, pa je umesto raskalašnog života kojim je živela, bila prinuđena da prodaje plastično posuđe po beogradskim stanovima.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SAMO MI SRBI

12.11.2015 14:27

SAMO MI SRBI MOŽEMO UHAPSITI OVAKVU TREBU. TREBA JOJ SVE OPROSTITI.

ODGOVORITE