Zašto u banci uvijek radi jedan šalter?

Odgovor na večitu misteriju svih onih koji su ikada imali neka posla u banci - kako je moguće da ispred jednog šaltera redovno čeka reka ljudi, dok ostali “ne rade”? – krije se tamo gde ste ga najmanje očekivali: reč je o internet bankarstvu.

Svijet 12.11.2015 | 08:40
Zašto u banci uvijek radi jedan šalter?

Scena u kojoj shvatamo da ćemo narednih sat vremena života provesti u banci, čekajući da platimo račun za struju ili telefon, dok gledamo u najmanje tri šaltera – od kojih bankarski službenik sedi u samo jednom od njih - je nešto na šta se pripremamo čim krenemo u “najbližu filijalu”.

Ono što se tamo, takođe, vrlo često dešava je to da primećujemo da problem nije u broju prisutnih radnika, već u tome što se oni, umesto usluživanjem nas, bave nečim drugim.

"Nedavno sam se jako iznervirala kad sam u službenoj prostoriji iza šaltera videla i čula pet ljudi koji su gledali neki video klip i smejali se, dok su u međuvremenu sva tri šaltera bila prazna. Ušla sam u kancelariju na kojoj je pisalo “direktor filijale” i pitala da li neko uopšte radi u toj smeni ili treba da čekam do sutra jer je to krajnji bezobrazluk i zavitlavanje ljudi".

"Direktorka mi je prilično neljubaznim tonom rekla “da su kolege sigurno zauzete”, ali pošto je videla da sam i ja krajnje besna, ipak je izašla iz kancelarije i poterala ih za šaltere", kaže Beograđanka Ivana Matović (28).

Pokušali smo da saznamo da li je uzrok problema u činjenici da nadležne u bankama ne zanima tuđe vreme – uz pretpostavku da istovremeno računaju na to da je situacija ista i u ekspoziturama njihove konkurencije, pa se građanima “isto hvata” i ne postoji mogućnost da izgube klijente – ili njihove zaposlene jednostavno mrzi da rade.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

wien

12.11.2015 10:12

Svaka cast gospodjo da se neko oglasi povodom tog problema iako smo to svi primjetili HVALA !!!!

ODGOVORITE
Name

Sa kim vi bankarite

12.11.2015 12:58

U NLB banci u Lukavici u I. Sarajevu ne samo da radi jedan šalter, nego što te još i ne istuku kada im se pojaviš za svoj novac.

ODGOVORITE