Evo gdje će Srbi na ljetovanje od sada

Izdvojili smo za vas neke od najegzotičnijih destinacija koje se nalaze u zemljama koje su glasale protiv ulaska samoproglašenog Kosova u Unesko, a na vama je samo da odaberete koja vam se najviše sviđa.

Svijet 11.11.2015 | 22:38
Evo gdje će Srbi na ljetovanje od sada

Političari su svoj deo posla obavili i "Kosovo" nije primljeno u Unesko, a sada ostaje da se vidi šta običan narod može da uradi na ovom planu. Iako je “pobeda” izvojevana, za neke stvari ostaje gorak ukus u ustima.

Najteži udarac Srbiji su nesumnjivo zadale komšije koje su glasale za ulazak "Kosova" u Unesko, ali i zemlje u kojima smo do sada najčešće letovali i u kojima smo ostavljali najviše novca – Turska, Egipat, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija… (izuzimajući Grčku, koja je bila “bratski” uzdržana). Za razliku od njih, uz Srbiju su bile neke zemlje u kojima je letovanje do sada bila privilegija samo za bogate Srbe.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da srpski narod neće zaboraviti zemlje koje su nam izašle u susret i glasale protiv ulaska "Kosova" u Unesko.

Opšte je poznato da Srbi najviše para troše na letovanja u inostranstvu, zbog čega je i premijer Aleksandar Vučić pre ove letnje sezone pozvao da se obilazi Srbija umesto takozvane morske destinacije.

Ali, kako Srbi ne mogu bez mora, sada nam ostaje samo da pažljivo odaberemo destinaciju i tako u znak zahvalnosti pomognemo privredu neke od zemalja koje su se pokazale kao prijateljske i koje nisu podlegle pritiscima centara moći.

E pa, dragi Srbi, vreme je da uzmete atlas u ruke i da proučite neke od najlepših egzotičnih destinacija. Svi mi znamo koliko novčanik ume da “zaboli” kada dođe na nas red da obrnemo turu pića u kafani, a sada je došao red da se prijateljima naše države odužimo odlaskom na plaže koje su hiljadama i hiljadama kilometara udaljene od naše zemlje.

Najlepše plaže od zemalja koje su glasale protiv "Kosova" u Unesku nesumnjivo imaju Brazil i Mauricijus. Cena sedmodnevnog aranžamana u Rio de Žaneiru, sa obilaskom čuven plaže Kopakabana, iznosi između 1.500 i 2.500 evra. Mauricijus je malo jeftiniji i na ovoj prelepoj ostrvskoj državi u Indijskom okeanu možete za isti broj dana platiti “samo” 1.000 evra.

Za one sa plićim džepom uvek su na raspolaganju Španija i Kipar, koje imaju najbolje plaže među zemljama koje su rekle “ne”. Letovanje u Španiji za celu porodicu može koštati između 600 i 1.500 evra, zavisno od toga da li želite apartmanski ili hotelski smeštaj.

Srpske agencije još uvek nemaju u svojim ponudama letovanje na Krimu, koji sada pripada Ruskoj federaciji, ali sudeći po fotografijama sa ovog poluostrva i Crno more može biti veoma privlačno.

Srpski turisti koji su do sada letovali u Bugarskoj (koja je glasala za Kosovo u Unesku) već su upoznati sa čarima Crnog mora, a mnogi tvrde da je ono još lepše sa krimske strane.

Nažalost, jedini način da odete na letovanje na Krim je preko neke ruske turističke agencije ili da preko interneta sami sebi zakažete smeštaj i pronađete jeftinu avionsku kartu. Cena apartmanskog smeštaja na Krimu nije skupa, u proseku je ista kao i u Grčkoj, a jedino je bitno da što ranije rezervišete avionske karte za Sevastopolj. Za njih ćete u proseku izdvojiti oko 100 evra za let preko Moskve, ali pod uslovom da ih već sada bukirate za jul naredne godine.

Ovo su samo neke od egzotičnih destinacija prijateljskih zemalja u kojima se može letovati, a mi čak nismo ni stigli da vam pričamo o Kubi, Venecueli, Argentini, Čileu, Maroku, Meksiku i mnogim drugim predivnim zemljama koje sigurno imaju mnogo toga lepog da vam ponude.

Listu zemalja koje su glasale protiv ulaska Kosova u Unesko možete pogledati na sledećem linku.

Ostavite nam u komentarima vaše mišljenje o tome da li treba bojkotovati letovališta zemalja koje su priznale Kosovo ili glasale za ulazak te samozvane države u Unesko. Predložite i na koji se drugi način možemo odužiti prijateljskim zemljama osim odlaska na letovanje.

Izvor: Telegraf

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Abc

11.11.2015 06:52

Ma boli Srbe k.... Sve se to zaboravi za tri dana i kad dodje pitanje gdje ce naravno ide gdje moze jer licni interes je uvjek na prvom mjestu. Crnu Goru je odavno trebalo staviti na crnu listu, ali neeee oni i dalje zive od Srbije i Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

11.11.2015 09:06

Crna Gora je odavno na mojoj crnoj listi. Više od dvadeset godina se ne kupam u crnogorskim fekalijama. To isto važi i za lijepu njihovu. Od mene neće dobiti niti centa. Toliko ima boljih a prijatnijih i sigurnijih destinacija, da je glupost ljetovati u tuđmaniji ili milolandu.

Name

turista

11.11.2015 07:02

Ako nije smjesno jest zalosno. Gdje ce Srbi na ljetovanje narod nema prebjene pare. Jadna zemlja koja bude cekala srpske turiste.

ODGOVORITE
Name

Ћирилица

11.11.2015 07:14

Вољети,цијенити и чувати своје и поштовати пријатеље.Онима који нам желе душу разарати дати до знања да су бездушни.

ODGOVORITE
Name

Srbin

11.11.2015 07:42

Samo lud Srbin moze da ide u Hrvatsku na more. Zatim Crnu Goru! Braco Srbi dobro obratite paznju kome ostavljate svoj novac cije namirnice kupujete gdje letujete i odmarate!!!

ODGOVORITE
Name

BK

11.11.2015 22:05

A šta sa Srbima koji žive u CG? Jel se i njih treba odreći?

Name

Meho

11.11.2015 07:50

Kome je ovo moglo pasti na pamet?

ODGOVORITE
Name

re Meho

11.11.2015 08:00

Mehi verovatno ni u snu.

Name

MD

11.11.2015 11:01

Treba bojkotovati zemlje koje su glasale za prijem Kosova u unesko. Crnu Goru ne volim, ali Heceg Novi i Igalo su pro Srpski, tako da tamo rado ljetujem.

ODGOVORITE
Name

Srbin

11.11.2015 12:18

Naravno da podrzavam da se bojkotuju zemlje koje su glasale za Unesko i nadam se da cemo im vratiti istom mjerim tako da necemo ici u Crnu Giru pa kad ne budu imali kome izdati svoje apartmane vidjece sta su uradili sami sebi. Ljudi ne kupujte nista ut Hr u drugih zemalja kupujmo domacu robu i ljetujmo negdje drugo ne idimo u CG.

ODGOVORITE
Name

zito

11.11.2015 13:17

Pa šta tu ima da se razmišlja pozovite ih s poštovanjem , prijateljski i s ljubavju da dođu u Srbiju . Gostoprimstvo , hrana , banje , organizovani izleti po cijeloj Srbiji , to možemo da ponudimo njihovim turistima kada ljetuju i zimuju kod nas . Zaposlite mlade , kreativne ljude , obučite ih , ali dovoljan broj , napravite pristojne cijene za njihove građane , učinite sve da na ljetovanju ili zimovanju , ne budu " opelješeni " i prepušteni samima sebi i da im bude ljepše nego kod rođene kuće . Da pričaju svima kako im je bilo lijepo kod nas , a onda možemo i mi na odmor kod njih i da tamo budemo poštovani kao narod .

ODGOVORITE
Name

MOK

11.11.2015 14:21

Mislim ipak da prije svega treba Kosovo da se posjeti ali nemoj te zaboraviti izvaditi vizu prije polaska.

ODGOVORITE
Name

Ccc

11.11.2015 15:11

Srbi moji dodjite zimi na Jahorinu, ljeti u Trebinje, posetite Andricgrad itd itd...

ODGOVORITE
Name

Летомир

11.11.2015 17:45

Зашто љетовање везивати искључиво за море, пробајте бање,толико лијепих бања у Србији, а за здравље благоугодне. Ко није пробао не зна. Још стари римљани и грци су их упражњавали и то крем тадашњег друштва. Море је масовно постало а самим тим и загађено, нпр. ујутро попијеш кафицу па у клоњу,пустиш воду (ако ниси у ЦГ) па правац плажа тј. за водом коју си пустио. Шалу на страну ипак треба размислити о бањском туризму.

ODGOVORITE
Name

XY

11.11.2015 20:13

Pametan prijedlog koji podržavam i uticaću na ljude u svom okruženju da idu na odmor u nama prijateljske zemlje. Dosta smo mi punili džepove naših neprijatelja. Moramo se konačno distancirati.

ODGOVORITE
Name

Ре

11.11.2015 23:53

Е па онда немамо пуно избора. Нажалост.

Name

Vladika

11.11.2015 22:20

Pà vi srbi kupujte u K O N Z U M U...?......???????.....?????

ODGOVORITE