Uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji

Policija je uhapsila vođe dva narko klana u Srbiji, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Srbija 06.11.2015 | 14:33
Uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji

Dodao je da je danas u četiri odvojene policijske akcije uhapšena pored hapšenja dva najveća narko bosa u Srbiji, presječen najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, a da je uhapšen i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji.

Na konferenciji za novinare, Stefanović je precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narko bosova na Balkanu - M.T. iz Novog Pazara i M.N, jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko bos M.T. iz Novog Pazara uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u posljednja četiri mjeseca zaplijenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove potjernice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji od januara do maja.

On je dodao da policija još nije pronašla vozilo kojim je Marko Milićev usmrtio Luku Bogdanovića, ali da je sa stanovišta pravde najvažnije da je lice koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu dobilo sudsku kaznu.

"Da li nam se ona sviđa ili ne to je drugo pitanje", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih poslova je podsjetio da je policija Milićeva u rekordnom roku locirala u Kini, da je on vrlo brzo izručen, a da mu je za manje od godinu dana izrečena presuda.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 28. oktobra na četiri godine i šest meseci godina zatvora Marka Milićeva (34), jer je svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog ljeta na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobjegao sa lica mjesta i iz države.

Slučaj gradonačelnika Beograda

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija istražuje slučaj gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da će on odgovarati ukoliko se ispostavi da je kriv, ali da ukoliko se ispostavi suprotno treba da odgovaraju oni koji su ga lažno optuživali.

"Što se tiče Malog, radimo sve istrage vezane za to, sve će biti istraženo i ko je govorio istinu i ko nije. Ako je Mali kriv odgovaraće, ako ga neko lažno optužuje i oni će odgovarati", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Dodao je da je nemoguće živjeti u zemlji u kojoj vam neko uništava život, a onda se ispostavi da niste krivi i da je sve u redu.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije "Krik" objavila je prije nekoliko dana da je Mali kao direktor of-šor kompanija kupio 24 stana na bugarskom primorju.

Stefanović je naveo i da u slučaju afere prisluškivanja lidera DS Bojana Pajtića nije iznijet nijedan kredibilan dokaz za to, osim tvrdnji određenih lica da su prisluškivani, a koji ne žele na poligraf.

"Ako pričamo o istagama vezanim za navodno prisluškivanje, ja sam rekao da za to nije dat nijedan kredibilan dokaz. Do danas nije dat nijedan kredibilan dokaz, osim tvrdnje određenih lica da su prisluškivani. Nijedno od njih ne želi na poligraf", rekao je Stefanović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

UG

06.11.2015 14:26

Četiri godine i šest mjeseci ga treba osuditi samo što je pobjego sa mjesta nesreće a potom i iz države . A za smrt momka bar 5 puta više

ODGOVORITE
Name

virus

06.11.2015 14:51

U normalnim drzavama tako i ide a u bananama tako kako jest.. Sudije kupe pare..