Pocijepala milion evra da napakosti naslednicima?!

Jedna 85-godišnja Austrijanka iscepala je na sitne komade novčanice u vrednosti od skoro milion evra u očiglednom pokušaju da napakosti svojim naslednicima, javile su danas austrijske vlasti.

Zanimljivosti 06.11.2015 | 10:30
Pocijepala milion evra da napakosti naslednicima?!

Nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živela, pronađene su iscepane novčanice ukupne vrednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje je zadesila ista sudbina.

Državni tužilac Erih Habicl potvrdio je vest, koju je prvi objavio dnevni list Kurier, dodajući da ne može ništa da učini za naslednike.

„Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično delo, te stoga nismo pokrenuli nikakvu istragu“, istakao je Habicl u izjavi za AFP.

List Kurier piše da će rođaci osvetoljubive starice ipak biti oni koji će se „najslađe smejati“ budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zameniti novac.

„Ukoliko naslednici pronađu deliće novčanica i pod uslovom da poreklo novca bude utvrđeno, tada se, naravno, sve da nadomestiti. Kada ne bismo zamenili novac kaznili bismo pogrešne osobe“, rekao je predstavnik austrijske banke.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar