Bomba u ruski avion unijeta u prtljagu

Britanski Telegraf prenosi da postoji mogućnost da je bomba u ruski avion unijeta sa prtljagom.

Svijet 05.11.2015 | 21:00
Bomba u ruski avion unijeta u prtljagu

Istovremeno, SAD raspolažu informacijama koje potvrđuju verziju britanske vlade o eksploziji bombe u ruskom avionu A321, izjavio je portparol Bijele kuće Džoš Ernest.

“Informacije koje su dobile SAD očigledno odgovaraju onome što je rekao premijer Velike Britanije Dejvid Kameron", rekao je Ernest i dodao da su one zasnovane na podacima dobijenim od američkih stručnjaka za nacionalnu bezbjednost, uključujući pripadnike obavještajne službe.

“U ovom momentu nemamo dovoljno informacija da bismo izveli svoj zaključak o tome šta se konkretno dogodilo. Ali imamo dovoljno informacija da ne isključujemo mogućnost umiješanosti terorista", rekao je Ernest I dodao da SAD u ovom momentu nisu donijele nikakav sopstveni zaključak u vezi s uzrokom nesreće.

“Ipak, ne možemo ništa da isključimo, pa ni mogućnost umiješanosti terorista“, rekao je Ernest i dodao da nakon udesa ruskog aviona A321 u Egiptu, SAD pripremaju mjere za jačanje bezbjednosti na avionskim letovima ka Americi.

“Administracija Obame razmatra niz različitih koraka koje možemo da preduzmemo kako bismo pojačali bezbjednost komercijalnih letova u SAD sa raznih inostranih aerodroma“, rekao je Ernest.

On je dodao da će, kada budu razrađene te dodatne mjere, SAD intezivno raditi s avijacionim sektorom i međunarodnim partnerima kako bi one bile efikasno realizovane.

Prema Ernestovim riječima, mjere će naknadno objaviti Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost SAD.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar