Uništila milion evra da naškodi nasljednicima

Jedna 85-godišnja Austrijanka iscepala je na sitne komade novčanice u vrednosti od skoro milion evra u očiglednom pokušaju da napakosti svojim naslednicima, javile su danas austrijske vlasti.

Svijet 05.11.2015 | 20:40
Uništila milion evra da naškodi nasljednicima

Kako prenosi AFP, nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živela, pronađene su iscepane novčanice ukupne vrednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje je zadesila ista sudbina.

Državni tužilac Erih Habicl potvrdio je vest, koju je prvi objavio dnevni list "Kurir", dodajući da ne može ništa da učini za naslednike.

"Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično delo, te s toga nismo pokrenuli nikakvu istragu", istakao je on u izjavi za AFP.

List Kurir piše da će rođaci osvetoljubive starice ipak biti oni koji će se "najslađe smejati" budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zameniti novac.

"Ukoliko naslednici pronađu deliće novčanica i pod uslovom da poreklo novca bude utvrđeno, tada se naravno sve da nadomestiti", rekao je predstavnik OeNB-a.

"Kada ne bismo zamenili novac kaznili bismo pogrešne osobe", zaključio je on.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bih

06.11.2015 12:34

Pa Sta banka ce uzet svaka

ODGOVORITE