Redovi za ulaznice BiH – Irska!

Prodaja ulaznica za meč baraža za Svjetsko prvenstvo između BiH i Irske počela je danas, a brojni navijači su u redovima još od juče.

Fudbal 04.11.2015 | 16:40
Redovi za ulaznice BiH – Irska!

Navijači u Zenici, ispred stadiona "Bilino Polje", u dugim redovima strpljivo čekaju da dođu do ulaznice za utakmicu nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine (BiH) i Irske 13. novembra.

Navijači su ispred poslovnice agencije "Centrotours" na istočnoj tribini stadiona "Bilino polje" čekali od jučer, kako bi preuzeli svoje ulaznice za ovaj susret.

Mirsad Kovač jučer je došao prvi kako bi uspio preuzeti karte. U red je stao jučer u 10:30 časova.

"Čekao sam jučer od 10:30 ujutro i evo, uspio sam prvi da kupim ulaznicu ovdje u Zenici. Ratni sam vojni invalid i uspio sam da izdržim čekanje na ulaznicu. Gledaću našu reprezentaciju, a od utakmice očekujem najbolje, vjerujem u pobjedu“, rekao je Kovač.

Kovač je čekao skoro 24 sata na svoju ulaznicu i dodaje da mu nije bilo teško izdržati skoro čitav dan i cijelu noć, bez obzira što je u Zenici izuzetno hladno.

Iako su navijači pred sami početak prodaje postajali sve više nervozni, nije došlo do većih problema, a neke su čak i pustili da prije njih kupe ulaznice, iskazujući svoju solidarnost.

Amir Halilović iz Zenice je upravo zahvaljujući solidarnosti navijača uspio da dođe do svoje ulaznice.

"Očekujem pobjedu naše reprezentacije rezultatom 3:0, a zahvaljujući momcima koji su dobro raspoloženi, uspio sam doći do svoje ulaznice što bi se reklo preko reda i hvala im na tome", rekao je Halilović.

Veliki broj navijača čekaće još neko vrijeme kako bi preuzeli svoje ulaznice, s obzirom na to da za kupovinu ulaznica vlada veliki interes.

FS Bosne i Hercegovine je u prodaju pustio 10.500 ulaznica, od čega je 5.500 ulaznica u slobodnoj prodaji, dok je 4.200 ulaznica u prodaji shodno rezervacijama koje je Nogometni savez Bosne i Hercegovine zaprimio. Ukupno 800 ulaznica, 600 za sjevernu i 200 za zapadnu tribinu stadiona "Bilino polje" predviđeno je za navijače selekcije Irske.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Naprijed

04.11.2015 16:08

Naprijed ZMAJEVI do pobjede,pokazite kako se igra Fudbal u nasoj jedinoj BiH.Ima nas po Srbiji Turskoj Svici Italiji Austriji itd ali priznali ili ne najljepse je tamo gdje si se rodijo.Ocekujem da navijamo svi na cjeloj teritoriji BiH za nasu Repku i da utakmicu prenose TV kuce u RS onda vjerujem u iskreno pomirenje samo tako mozemo naprijed Zivela RS i FEDERACIJA i cjela nas BiH.Sretno Zmajevi.

ODGOVORITE
Name

Bravo

04.11.2015 16:13

BN svaka vam cast svaki dan radite sve vise i vise na pomirenju Naroda u BiH,od mene imate sve pohvale za vas rad samo tako nastavite ima Godina svaki dan gledam vas TV program i podrzavam vasu stranicu,kad bi se ja pitao vi bi bili javni servis RTRS nadam se jednog dana da ce se moji snovi ostvariti zelim vam svako dobro i puno uspijeha u vasem radu.

ODGOVORITE