Video: Najbolji igrač EL u oktobru je - neispunjena želja Crvene zvezde!

Šuter koji beleži izvanredne brojke u elitnom takmičenju...

Košarka 03.11.2015 | 13:00
Video: Najbolji igrač EL u oktobru je - neispunjena želja Crvene zvezde!

Jedini je igrač u Evroligi koji i dalje beleži više od 20 poena po utakmici. Pod njegovim vođstvom Lokomotiva je na kolena bacila Panatinaikos, Žalgiris i Zjelonu Goru. Trenutno važi za jednog od najboljih šutera u Evropi, a nedosanjani je san sadašnje uprave Crvene zvezde - Malkolm Dilejni je najbolji igrač Evrolige u oktobru.

Sa prosekom od ravno 20 poena po meču, te po četiri skoka i asistencije, ali i dve ukradene lopte, jasno je i zašto. Lokomotiva se u vrlo nezgodnoj grupi nalazi na samom vrhu tabele, ekipa igra izuzetno dobro i trenutno je tek jedna od tri ekipe koje imaju maksimalni učinak posle tri odigrane utakmice.

Protiv Panatinaikosa na otvaranju sezone Dilejni je imao najviše minuta na parketu i bio jedan od najzaslužnijih igrača za ubedljivu pobedu u Krasnodaru. U naredne dve utakmice, protiv Žalgirisa i Zjelone Gore bio je najbolji i najefikasniji igrač u obe utakmice sa 21, odnosno 25 poena, a posle te dve tesne borbe pobede su otišle u Rusiju.

Nema sumnje - Dilejni je najvažniji šraf u igri Lokomotive i da nije njega teško da bi ekipa iz Krasnodara bila u trenutnoj poziciji, praktično na pobedu ili dve od TOP 16 faze.

Komentari / 0

Ostavite komentar