Smanjena vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH mjestimično je smanjena vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova.

Bosna i Hercegovina 02.11.2015 | 08:58
Smanjena vidljivost

Zbog radova na izgradnji obilaznice na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Do 5. novembra biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica BiH/Hrvatska /Novi Grad/-Novi Grad jedan, pa se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraćaj odvija jednom kolovozonom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj će se, takođe, odvijati jednom trakom na ovoj dionici magistralnog puta na području opštine Čelinac, zbog izgradnje oborinske kanalizacije.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje, lokalitet Caljevići-Pušine, zbog deminiranja terena aktivne su polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, zbog deminiranja terena na snazi su polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, uz petnaestominutno propuštanje vozila.

Zbog deminerskih radova pored magistralnog puta Semizovac-Srednje, u mjestu Garež, od 8.00 do 15.00 časova aktuelne su povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Šamac jedan-Grebnice, lokalitet Tišina, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja, osim u dane vikenda i praznika.

Na lokalnom putu u mjestu Makljenovac, lokalitet Razbjenjak-Putnikovo Brdo, na području grada Doboja, zbog deminiranja terena biće na snazi povreme polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa aktivne su izmjene režima saobraćaja radi obezbjeđivanja prostora za mehanizaciju koja je angažovana na sanaciji mosta preko rijeke Ukrine u mjestu Donji Detlak.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva -Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta sprovodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar