Iz olupine izvučena 163 beživotna tijela

Savjet ministara Egipta saopštio je kako su izvučena 163 beživotna tijela ispod olupina ruskog aviona tipa Airbus A320 koji je juče pao na Sinajskom poluostrvu u Egiptu.

Svijet 01.11.2015 | 14:08
Iz olupine izvučena 163 beživotna tijela

U saopštenju je takođe dodaje kako su ova tijela poslana u mrtvačnice radi daljnje forenzičke obrade.

Na istraživanju slučaja i izvlačenju beživotnih tijela ispod olupina zajedno rade vojska Egipta i ekipe za spašavanje Egipta i Rusije.

Traga se za još 61 tijelom.

U Rusiji je danas proglašena jednodnevna žalost povodom tragedije, a zastave na institucijama su spuštene na pola koplja.

Egipatski spasilački timovi su proširili potragu nakon što su tokom jučerašnje potrage tijela pronađena na području od čak osam kvadratnih kilometara.

U avionu se nalazilo 214 ruskih državljana, tri osobe sa ukrajinskim pasošem, kao i sedam članova posade.

Spasioci su odlučili da prošire područje na kojem se sprovodi potraga na 15 kvadratnih kilometara, rekao je vojni oficir, koji je želio da ostane anoniman.

- Pronašli smo tijelo jedne trogodišnje djevojčice osam kilometara od mjesta na kojem je pronađena olupina aviona - rekao je on.

U međuvremenu su na mjesto udesa stigli i ruski istražitelji, kojima će biti dopušten pristup olupini aviona u udaljenom dijelu poluostrva Sinaj.

Najmanje 170 kola Hitne pomoći upućeno je na mjesto nesreće kako bi prevozili tijela unesrećenih.

Egipatski ministar turizma je kazao da je Egipat spreman da pruži pomoć oko prevoženja tijela u Rusiju nakon što preliminarne analize budu završene. Potpuna analiza posmrtnih ostataka žrtava biće provedena u Sankt Petersburgu.

Prema najnovijim podacima pilot srušenog aviona nije dijelio nikakve informacije o poteškoćama prilikom leta, a komunikacija sa kontrolom leta se odvijala normalno sve do trenutka tragedije, saopštio je egipatski ministar vazduhoplovstva Hosam Kamal.

Osoblje ruskog aviona koji se srušio na Sinajskom poluostrvu nije uputilo poziv u pomoć pre nego što je došlo do rušenja aviona, piše BBC.

„Komunikacija između kontrole leta i ruskog aviona na međunarodnom aerodromu u Sharm el- Sheiku prije katastrofe je tekla normalno sve do momenta kada se katastrofa dogodila“, rekao je on na press konferenciji u Kairu, naglašavajući da pilot nije zatražio pomoć i da je avion iznenada nestao.

Ruski ministar transporta Maksim Sokolov je istakao da su crne kutije iz srušenog airbusa A321 malo oštećene ali da nisu pretrpjele temperaturno oštećenje, prenosi TASS.

Emirates airlines su privremeno obustavili letove iznad Sinaja. Ovaj prevoznik je treći koji je odlučio obustaviti letove iznad Sinaja. Prije njih su to učinili Air France i Luftansa.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar