Porazi nisu Zvezdin problem!

Rezultatski minusi nisu ono što brine navijače crveno-belih, već način na koji je došlo do njih. "Još nismo našli balans. Još tražimo svoju igru", poruka je iz svlačionice.

Košarka 02.11.2015 | 09:40
Porazi nisu Zvezdin problem!

Sa tragom moskovskog šamara na obrazima, košarkaši Crvene zvezde počinju pripremu utakmice protiv Partizana, zakazane za utorak u 18.00. Iza njih je gostovanje u Rusiji koji će hteti da što pre zaborave i oni i njihovi navijači.

Za razliku od Madrida i poraza od Reala, gde su Marko Gudurić i Boriša Simanić "povukli" starije saigrače ka podnošljivijem porazu, ekipa Dejana Radonjića vratila se sa gostovanja Himkiju bez pozitivnih utisaka. Sedam minuta borbe sa skupocenim rivalom bilo je, jednostavno, premalo.

Podjednako mali bio je i doprinos stranaca koji su letos odabrani da nose ovaj tim, a u deset utakmica nisu ni nagovestili da su sposobni za to (Tompson) ili su tek na trenutke opravdavali poverenje (Mekel). Međutim, priča o tome da Zvezdini stranci ne pružaju očekivano i da se još čeka da prorade više nije novost.

Više od svega, navijače crveno-belih može da brine utisak sa kojim menjaju TV kanal posle gostovanja njihovog tima najvećima.

Uz sve konkretne probleme sa povredama i neuigranosti zbog nedavnog priključenja Štimca i Milera, neizbežno je konstatovati da način na koji crveno-beli gube od favorita, bez reakcije i sportske drskosti, jednostavno, zasad ne navodi na zaključak da će biti pravi u odlučujućim bitkama i da će smoći snagu da pokažu zube.

Upravo to - poljuljano poverenje - može se istaći kao najveći Zvezdin gubitak u četiri ovosezonska poraza, od kojih se samo onaj protiv Olimpije može nazvati iznenađujućim i koji se može pripisati šoku igrača zbog teške povrede kapitena Luke Mitrovića u tesnoj završnici.

Sa rezultatskog aspekta, stoji ocena da se crveno-beli i dalje kreću u granicama predviđenog i da je samo jedan neuspeh upisan na mesto koje je Radonjić na početku sezone štiklirao kao sigurnu ili izvesnu pobedu. Međutim, ono što brine je odsustvo reakcije u teškim situacijama, u trenucima kada je Zvezda prethodnih sezona pokazivala karakter i najveću snagu.

Stoga, ti zaključci proistekli iz prethodnih, teških poraza, ono su što zabrinjava navijače, a ne skor 1-2 u Evroligi i 5-2 u ABA ligi. Naravno, uz lošu igru projektovanih nosilaca.

Novi testovi Zvezdine snage i karaktera stižu velikom brzinom. Samo u narednih desetak dana igraće derbi, pa evroligaški duel protiv Fenerbahčea u Beogradu, pa će gostovati MZT Skoplju. Za to vreme, moraće da počne da nalazi svoju igru, o čemu je u Moskvi govorio Maik Cirbes, koji je završio meč protiv Himkija sa 15 poena i 14 skokova.

"Protiv Himkija smo izgubili principe svoje igre, dok je protivnik igrao bolje u napadu. Nismo igrali na pravi način, niti onako kako smo planirali... Još nismo našli pravi balans u timu, jer je Štimac stigao tek u sredu, a ni Kvinsi nije dugo sa nama. Još tražimo svoju igru", poručio je Nemac.

Komentari / 0

Ostavite komentar