Na Milana Beka pucano iz dva oružja

Novi obrt u istrazi pokušaja ubistva biznismena u beogradskom naselju Senjak novembra 2014. Ispituje se i da li su u atentatu učestvovala dvojica napadača.

Srbija 31.10.2015 | 08:20
Na Milana Beka pucano iz dva oružja

Najnoviji rezultati veštačenja četiri čaure pronađene na mestu pokušaja ubistva biznismena Milana Beka na Senjaku, pokazuju da je na njega pucano iz dva oružja! Reč je o poluautomatskim pištoljima istog kalibra. U toku je istraga da li su na srpskog biznismena pucala dvojica napadača ili je reč o profesionalcu koji je upotrebio dva oružja.

Ovo veštačenje juče je dostavljeno Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Narednih dana o ovom preokretu u istrazi pokušaja ubistva Beka trebalo bi da se izjasni i samo tužilaštvo, ali i ostale stranke u postupku, pre svih advokat Maje Adrovac, osumnjičene za pokušaj teškog ubistva.

"Novo veštačenje predloženo od strane Višeg tužilaštva koje vodi istragu vezano za pokušaj ubistva Milana Beka dokazuje da je napad na biznismena bio dobro osmišljen i da je delo profesionalca" - objašnjava izvor iz istrage. "Radili su ga sudski veštaci balističari i stručnjaci sudske medicine".

Prema saznanjima našeg lista tokom ovog poslednjeg veštačenja utvrđeno je se "otisci" cevi pištolja na jednoj čauri, ali i udarac udarne igle u njenu kapislu - ne poklapaju sa ostale tri čaure. To praktično znači da je ta jedna čaura ispaljena iz drugog oružja, a ne kao i ostale tri.

Ovim novim dokazom, istraga u slučaju pokušaja ubistva biznismena Milana Beka mogla bi da dobije obrt. "Novosti" su nedavno objavile informaciju da se sprema prekvalifikacija dela za koja je osumnjičena Maja Adrovac. Njoj bi moglo da bude "skinuto" teško ubistvo, a da odgovara najverovatnije za saučesništvo ili pomaganje. Ona je u pritvoru od 17. jula ove godine, jer je njen DNK nađen na jednoj od ove četiri čaure.

Da istraga može krenuti sada u drugom pravcu, dodatno ukazuje i činjenica da su tužilaštvo, a zatim i sud nedavno, odbili sve predložene svedoke Maje Adrovac, koji je trebalo da potvrde njen alibi da je kritične večeri bila na pripremi sahrane bliskog rođaka u Velikom Mokrom Lugu, a ne na Senjaku, s obrazloženjem da "nisu potrebni".

Prema rečima advokata Dalibora Katančevića, koji zastupa Maju Adrovac, dosadašnja istraga pokazala je da protiv njegove klijentkinje nema dokaza da je pucala na Beka.

"Niko, od dosad ispitanih svedoka, nije u Maji Adrovac prepoznao napadača, pa ni sam Milan Beko - kaže advokat. - Čak ni Bekovi vozač, pripadnik obezbeđenja i baštovan susedne vile, koji je imao "bliski susret" sa napadačem, nisu u pucaču prepoznali Maju Adrovac. Neki od svedoka čak, bili su kategorični, da je napadač bio" - muškarac. Ona konkretno, od početka tvrdi da nije bila na mestu zločina, da ne poznaje Beka i da nije imala razloga da puca u njega.

Ipak, najjači dokaz protiv Maje Adrovac jeste DNK profil izolovan sa jedne od četiri pronađene čaure, koji ona do danas, nije objasnila u istrazi. Prvobitnim veštačenjem je potvrđeno da je reč o njenom biološkom materijalu, što praktično znači da je ona imala direktan dodir sa municijom, ali i oružjem.

Srpski biznismen Milan Beko teško je ranjen 14. novembra prošle godine, oko 17.20, ispred svoje kuće, u Ulici Andre Nikolića, na Senjaku.

Na njega je, kako je ispričao tokom svedočenja u tužilaštvu, ispaljeno sedam metaka, iz neposredne blizine, od kojih su ga tri pogodila u stomak, odnosno leđa. Samo zahvaljujući, kako je objasnio, svojoj visprenosti i snalažljivosti, izbegao je sigurnu smrt.

Izvor: Novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar