Trgovci povlače iz prodaje "zdravi" hljeb

Trgovinski lanci u Srbiji povući će hleb „tonus“ iz prodaje dok proizvođač sa ambalaže ne ukloni laži o lekovitosti tog proizvoda

Srbija 30.10.2015 | 22:45
Trgovci povlače iz prodaje "zdravi" hljeb

Hleb “Tonus” će danas biti povučen sa rafova u prodavnicama „Maxi“, „Tempo“ i „Shop&Go“ i vraćen dobavljaču zbog neispravnih deklaracija koje potrošače mogu dovesti u zabunu, potvrđeno je „Blic“ danas u kompaniji „Delez“.

- Ukoliko proizvođač “tonus” hleba prilagodi ambalažu i zadrži samo tvrdnje za koje ima validne potvrde, proizvod će biti vraćen na police - kažu u „Delezu“.

Kako saznajemo, i ostali veliki trgovinski lanci će narednih dana povući iz prodaje „tonus“, koji se lažno reklamira da leči dijabetes i sprečava nastanak raka, čime ugrožava i zdravlje kupaca, jer mnogi odustaju od prepisanih terapija verujući da mogu da se izleče jedući ovaj hleb.

... a ovaj od brašna nije lekovit

Nakon što su otkriveni u laži, proizvođač „tonusa“, kompanija “Trivit”, oglasila se na svom sajtu skandaloznim saopštenjem u kojem napada blogerku Tatjanu Vehovec, koja je prva ukazala na laži o „tonusu“, dovodeći je u vezu sa Džordžom Sorošem.

Vehovec na te optužbe odgovara da je to „žalosni pokušaj kriznog PR-a kojim se jedna velika greška pokušava popraviti još većom“.

- Moja prijava je građanska. Zatražila sam od svih inspekcija proveru tvrdnji sa ambalaže „tonus“ linije proizvoda i dobila odgovor. Povezivati ovakav građanski čin iz domena prava potrošača sa zaposlenjem tog potrošača u Soroš fondu pre 25 godina u najmanju ruku je bezobrazno - kaže Vehovec za „Blic“.

TRI LAŽI

1. "Tonus" blokira toksine i kancerogene materije
2. "Tonus" je koristan za prevenciju dijabetesa
3. "Tonus" ima licencu Ruske akademije nauka

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pomahnitali svijet

30.10.2015 20:51

Odavno ne mora da bude istina ono što piše, ali je u zadnjih deset godina to baš postalo brend čovječanstva. Mora se sve, pa i svijest ljudi o postojanju, mijenjati iz korijena ili je kraj, spuštaj zavjesu, kraj trećeg čina.

ODGOVORITE
Name

baks

30.10.2015 23:40

Ovo je klasicni pokusaj reketiranja od strane blica. Ne prenosite vise ovakve stvari. Nemojte biti toliko zeleni.

ODGOVORITE