Nema dokaza o namještanju Lota

Višemesečna istraga o sumnjivom loto izvlačenju iz jula ove godine obustavljena je usled nedostatka dokaza, potvrđeno je "Novostima" u beogradskom Višem tužilaštvu.

Srbija 30.10.2015 | 15:00
Nema dokaza o namještanju Lota

Skandal sa "loto kuglicama" izbio je letos tokom izvlačenja loptica u 59. kolu, kada se broj 21 najpre pojavio u grafici na ekranu, a tek pola minuta kasnije izvučen je iz bubnja. Podsećanja radi, posle regularnog izvlačenja prva tri broja, 4, 33 i 12, iz bubnja je izvučena i četvrta kuglica sa brojem 27. Na ekranu se, međutim, najpre pojavio broj 21, a potom i 27 kao peti broj. Prikazan je broj dobitnika sa pet brojeva, iako peta kuglica zvanično nije izvučena. Tek onda je iz bubnja izašla i kuglica sa brojem 21.

Zbog sumnje da je pomenuto izvlačenje kuglica bilo neregularno, odnosno namešteno, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je da se istraže sve okolnosti oko izvlačenja. Policija je dala sve od sebe da "pročešlja" sve papire, izveštači bubanj i loptice, sasluša moguće osumnjičene i svedoke...

Tokom predistražnog postupka, policija, osim što je zaplenila kompletnu opremu "Lutrije Srbije" i saslušala 11 učesnika tada sumnjivog loto izvlačenja, testirala ih je na "detektoru laži". Ispostavilo se da su svi prošli poligrafsko ispitivanje.

U međuvremenu, veštačeni su i proveravani i softver i glavni server "Državne lutrije Srbije", saslušavani članovi komisije, voditeljka, tehničko osoblje, a zaplenjena je i računarska oprema i diskovi sa svim podacima o uplatnim listićima. Zbog skandala koji je izbio, Aleksandar Vulović, direktor "Državne lutrije Srbije", podneo je ostavku tvrdeći uporno da je izvlačenje bilo regularno.

Međutim, kako se ispostavilo, posle skoro tri meseca, koliko su vođene predistražne radnje i provere, nadležno tužilaštvo nije prikupilo dovoljno dokaza o tome da je bilo propusta i nameštanja pomenutog loto izvlačenja, pa je odustalo od dalje istrage.

"TESNA KOŽA"

Nije prvi put da se u javnosti pominju priče oko neregularnosti oko izvlačenja. Naime, pre tri godine u jednom kolu izvučene su čak 454 "šestice", pa su se pojavile sumnje zbog velikog broja dobitaka. Na kraju se ispostavilo da je razlog to što je izvučena kombinacija bila za samo jedan broj različita od one koja je uplaćena u filmu "Tesna koža".

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kuglica

30.10.2015 14:29

Nema dokaza o nameštanju Lota, ali ima dokaza o nameštanju prljave igre direktoru Lutrije, koji je dao pod pritiskom otkaz!

ODGOVORITE