Bolnica Trebinje dobila novog direktora

Novi direktor Bolnice Trebinje je Vaso Mijanović koji je na ovoj funkciji zamijenio Zdravku Vreću.

Republika Srpska 28.10.2015 | 15:39
Bolnica Trebinje dobila novog direktora

Mijanović, koji je bio šef Pravne službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekao je da se nada da će moći adekvatno da odgovori na sve zadatke koje ova funkcija nosi, ističući da ne želi na početku da daje velika obećanja, s obzirom na tešku situaciju u cijelom zdravstvu, ali i u društvu.

On je naveo da će u narednom periodu formirati adekvatan tim, te da će obaviti razgovore sa direktorima svih domova zdravlja u Hercegovini, bolnicama u okruženju, resornim ministarstvom i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Mijanović je istakao da će nastojati da u što skorije vrijeme počne i rekonstrukcija i opremanje odsjeka za hemodijalizu, kao i da Trebinje dobije angio-salu da bi koronarografija i ugradnja stenta mogla da se radi u ovoj bolnici.

Dosadašnji direktor Zdravka Vreća, koja je ovu funkciju obavljala u prethodnih devet godina, rekla je da je ova zdravstvena ustanova trenutno jedna od najuspješnijih u Republici Srpskoj, što će znatno olakšati rad novoj upravi.

Govoreći o svom mandatu i postignutim rezultatima, Vreća je navela da je 2006. godine bolnicu zatekla u izuzetno teškoj situaciji, da su obaveze prema radnicima bile više od tri miliona, a prosječna plata 680 KM.

"Sada su sve plate isplaćene, bruto plata u Bolnici je 1.800 KM, a u opremu je uloženo više od sedam miliona KM", istakla je Vreća, navodeći da je njen najveći uspjeh što je u mandatu zaposleno više od 70 radnika i dvadesetak ljekara.

"U proteklom periodu uvedeno je niz dijagnostičkih i terapijskih procedura", rekla je Vreća i dodala da su kvalitet dokazali i dobijanjem statusa sertifikovane zdravstvene ustanove.

Ona je navela da iza sebe ostavlja dobru finansijsku situaciju, a nijednu aferu, niti sudski spor u vezi sa njenim imenom.

Veliku zahvalnost Vreća je uputila saradnicima, donatorima i novinarima. Ona će ubuduće raditi kao ljekar na grudnom odjeljenju trebinjske Bolnice.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sokolac

28.10.2015 17:37

A šta drugo može dobiti . Sigurno nije novo aparaturu

ODGOVORITE
Name

Ugao gledanja

28.10.2015 20:42

Bolnica Trebinje je do sada bila za primjer.Sve ovo sto kaze Vreca je tacno.A od sada nemamo se cemu nadat. Ovaj zutokljunac je doveden da i ovo sto je steceno i napravljeno upropasti.Zivi bili pa videli.Brzo ce divljac da pokaze trag.

ODGOVORITE
Name

бранко

28.10.2015 21:47

Здравка ће остати запамћена,као најлоши директор у истотисторији ове установе.Болницу а посебно хирургију вратила је у назaд 50 годима. Ово одговорно тврдим јер операције које су се тада радиле сада се не раде њених погубних кадровских,страначких рeшења,која су створила климу неповјерења.Како је радила говори податак да је од 311 радника 300 славило њен одлазак.. Скоро да нема радника да га није увриједила.Мислим да ће јој даљни рад у овој установи бити мора,сама је заслужила.

Name

Југ

29.10.2015 07:47

Мора ди си јој неки рођак, брат, или у крајњем случају син. Која болан Врећа. Најгори директор у историји бонице. Људи за најобичнију прехладу иду у фочу, а не када нешто компликованије треба да ураде. А о Васу ће вријеме показати шта је и ко је, млад, паметан и способан је за тебе жутокљунац... Сигурно си и ти један од комунистичких фосила који се плаши младих снага...

Name

Radnik

29.10.2015 17:36

Vreca je kucka ipo, to je dno od zene... Svasta je radila radnicima, cak su na bolovanje isli zbog nje. Platice ona za sve. A Vaso je realno dobar momak, al videt cemo kakav je kao rukovodilac.