Ukinuta presuda Draganu Paravinji

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, a prema kojoj mu je u ponovljenom suđenju bila potvrđena kazna od 40 zatvora za teško ubistvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka.

Region 27.10.2015 | 22:50
Ukinuta presuda Draganu Paravinji

Advokat Dragana Paravinje, Ankica Giljanović, najavila je još u martu podnošenje žalbe. Tada je rekla da će se žaliti jer smatra da Županijski sud nije pronašao nijedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje, a kako je unatoč tome izrekao istu presudu.

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se u obrazloženju navodi da nije dokazano kako je ubistvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubistva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se i treći put suditi u Šibeniku, no ovaj put pred sudskim vijećem u potpuno izmijenjenom sastavu.

Podsjetimo, ključni dokaz protiv Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina, ali i tragovi žrtvine krvi i sline pronađeni u Paravinjinu kamionu, obrazloženo je u nepravomoćnoj presudi.

Na deki koja je pronađena na ležaju kamiona otkrivena je i vlas koja je, utvrđeno je, pripadala Antoniji Bilić, a pronađeni su i tragovi sperme Dragana Paravinje, javlja HRT.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Српски Град Вуковар!

27.10.2015 11:33

Ево какви су Судови У Хрватској И у Федерацији Данас га Ухапсе осуде И за мјесец Дана На слободи Да ли је Могуćе Излеčити Таj Заразни Синдром?

ODGOVORITE
Name

Megdan

28.10.2015 09:41

Nikad bio niti ce biti kao sto nije ni Kosovo

Name

Srbin

27.10.2015 11:37

Lisiti ga života takvima nije mesto ni u zatvoru a pogotovo da hodaju ovom zemljom.

ODGOVORITE
Name

Pravnik

27.10.2015 13:22

Njega su mediji osudili.Nema lesa ,a on osudjen i za silovanje.Kako dokazati silovanje ,ako lesa nema ? Razmislite malo,nije bas sve tako cisto kako se predstavlja.

ODGOVORITE
Name

Za pravnika

27.10.2015 20:27

Dokazano je da je zrtva vidjena zadnji put kako ulazi u njegov kamion a osudjivan je prije u Srbiji za slicna djela i jos pri tom su forenzicari nasli njezin DNK u kamionu. Bilo dovoljno za osudu a sad sve ponovo jer nema lesa