Danas sunčano i toplo, temperatura do 21

Danas se u BiH očekuje toplo i suvo vrijeme. Ujutro svježe, na visorovnima hladno, u nižim predjelima na sjeveru i zapadu i oko rijeka magla ili povećana niska oblačnost koj će se zadržavati i tokom prijepodneva.

Bosna i Hercegovina 27.10.2015 | 09:50
Danas sunčano i toplo, temperatura do 21

Tokom dana prijatno toplo i pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vetar slab i promjenljiv, popodne u sjevernim krajevima istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 13°c do 18°c, na jugu do 21°c, u višim krajevima i mjestima sa dužim zadržavanjem magle do 10°c.

Srijeda- U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama sa maglom koja može biti dugotrajna. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 °C.

Četvrtak- U Bosni i Hercegovini naoblačenje sa zapada. Kiša se očekuje u Krajini i zapadnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Padavine nisu obilne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera, poslije podne u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 8 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, na jugu zemlje do 19 °C.

(NN)

Komentari / 0

Ostavite komentar