Rusija pogodila 72 objekta terorista u Siriji

Ruska avijacija za protekla 24 sata izvela 53 polijetanja i pogodila 72 objekta terorista u Siriji, saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Svijet 22.10.2015 | 17:20
Rusija pogodila 72 objekta terorista u Siriji

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je tvrdnje SAD o tome da je ruska avijacija koristila u Siriji kasetnu municiju u oblastima u kojima su civili, izjavio je zvanični predstavnik tog ministarstva Igor Konašenkov.

U srijedu je predstavnik Pentagona Stiv Voren izneo pretpostavku da ruska avijacija u Siriji baca „kasetnu municiju u oblastima u kojima bi mogli da budu civili“.

„Potpuno su apsurdne ničim potkrijepljene izmišljotine potpukovnika o navodnoj primjeni kasetne municije u oblastima u kojima mogu da budu civili. Stiče se utisak da američke kolege još ne mogu da odrede svoje ciljeve u ratu koji su objavili terorističkoj organizaciji Islamska država. Možda su se zbog toga godinu posle početka delovanja koalicije teroristi tako slobodno osjećali u Siriji i na teritoriji Iraka“, izjavio je Konašenkov.

SAD su ranije već optuživale rusku vojsku da ubija civile u Siriji, ali Pentagon nije naveo nikakve dokaze za takve tvrdnje. Moskva naglašava da avijacija nanosi precizne udare samo po položajima terorista Islamske države, na osnovu vazdušne istrage i preciziranja podataka koji su dobijeni od štaba sirijske armije.

Prema rečima Konašenkova, Ruska Federacija omogućila je inostranim medijima da prate avijaciju u Siriji.

„Nalazimo se na aerodromu Hmejmim u Siriji, gdje je baza ruske avijacije. Novinarima inostranih medija pružena je mogućnost da se lično upoznaju sa svakodnevnim životom naše avijacije", rekao je za televizijski kanal „Rusija 24" Konašenkov.

Objašnjenja Pentagona da je intezitet poletanja avijacije međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države zbog odsustva ciljeva zvuči čudno, rekao je Konašenkov.

Prema generalovim rečima, bespilotne letjelice Rusije beleže znatno povećanje broja novih ciljeva Islamske države u Siriji. Riječ je o prebacivanju boraca iz provincije Raka i s teritorije Iraka radi vojnog pojačanja u oblasti borbe na zapadu Sirije.

Rusija smatra da borci pokušavaju da u oblast sukoba pošalju automobilske karavane s oružjem i municijom.

„Zbog toga objašnjenja predstavnika Pentagona da su oni ozbiljno smanjili broj polijetanja svoje avijacije jer ne vide ciljeve u Siriji zvuči više nego čudno“, naveo je general.

NN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ko o čemu

22.10.2015 16:00

Pobili su i nato fašisti tri hiljade nevine srpske djece i civila u ime velike Albanije

ODGOVORITE
Name

spartak

22.10.2015 16:43

Rusi ostavljaju civile, svadbe I bolnice I ne diraju svetinje ! Sve navedeno je legitimna meta amerikanaca jer jedino su to navikli bombardovati !!!

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.10.2015 21:19

Baćuška dejstvuje !

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.10.2015 08:30

Samo tucite čim stignete.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

23.10.2015 17:09

Odakle li su doletale,padale, kasetne bombe po civilima u Srbiji?

ODGOVORITE