Moskva demantuje navode o žrtvama

Nema nikakvih informacija o navodnoj 'pogibiji tri Rusa ili tri ruska vojnika u Siriji, kako je izvestio Rojters", prenela je agencija RIA Novosti saopštenje ruske ambasade

Svijet 20.10.2015 | 19:04
Moskva demantuje navode o žrtvama

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, Rami Abdul Rahman, izjavio je za Rojters da su izvori na terenu potvrdili pogibiju Rusa, u incidentu koji se dogodio u ponedeljak uveče, ali nije mogao da kaže o kom se broju radi.

Rahman je rekao da veruje da se ne radi o redovnim ruskim vojnicima već o dobrovoljcima.

Provladin izvor, koji je upoznat sa vojnim dešavanjima u Siriji, rekao je za britansku agenciju, da se najmanje 20 Rusa nalazilo na položaju u oblasti Nabi Junis, kada je pala granata.

- Postoji 90 odsto verovatnoće da su granatu ispalili ekstremisti - kazao je on, misleći na pobunjeničke grupe protiv kojih je sirijska vojska, uz podršku libanskog Hezbolaha i iranskih boraca, pokrenula ofanzivu na tom području.

Kremlj navodi da ruski vojnici ne učestvuju u borbama u Siriji, ali da postoje pojedinci zaduženi za obuku i savetnici koji rade sa sirijskom vojskom, kao i snage koje štite ruske baze u zapadnom delu te zemlje.

Iz Kremlja je saopšteno da se ne preduzimaju nikakvi koraci na regrutaciji i raspoređivanju dobrovoljaca.

Ambasada: Nema informacija o pogibiji Rusa u Siriji

Ambasada Rusije u Damasku saopštila je danas da nema nikakvih informacija da su tri Rusa poginula u Siriji boreći se uz sirijske vladine snage.

"Nema nikakvih informacija o navodnoj 'pogibiji tri Rusa' ili 'tri ruska vojnika' u Siriji, kako je izvestio Rojters", prenela je agencija RIA Novosti saopštenje ruske ambasade.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

regrut

21.10.2015 00:25

To je izgleda rat u kojem još niko nije poginuo.

ODGOVORITE