"Teroristi utvrđuju plan za ekspanziju"

Teroristi, stvorivši uporište u Siriji, utvrđuju planove za sopstvenu ekspanziju i destabilizaciju čitavih regiona, izjavio je predsednik Rusije.

Svijet 20.10.2015 | 14:50
"Teroristi utvrđuju plan za ekspanziju"

„Stvorivši uporište u Siriji i nizu drugih zemalja Bliskog istoka, teroristi su ostvarivali i nastavili napredovanje planova za širenje destabilizacije čitavih regiona. Vrbovali su i nastavljaju da vrbuju u svoje redove militante iz mnogih država, uključujući nažalost i Rusiju i zemlje ZND“, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, govoreći u Kremlju na ceremoniji predstavljanja viših oficira, namjenjenih za komandna mjesta.

Predsjednik je podsjetio da je Rusija kao preventivnu mjeru počela operaciju u Siriji. Šef države je ponovo naglasio da je vojna pomoć Rusije ovoj zemlji u skladu sa vojnom doktrinom Rusije i međunarodnog prava.

Operacija u Siriji potvrdila je spremnost Rusije da adekvatno i efikasno odgovori na terorističke i sve druge prijetnje, rekao ja Putin.

Rusija će nastaviti da jača svoje Oružane snage.

„Naša vojska i flota ostaju ostaju pouzdani garant suvereniteta zemlje, igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju globalne i regionalne bezbjednosti“, naglasio je ruski predsjednik.

Šef ruske države je izjavio da je među prioritetima razvoja oružanih snaga modernizacija sistema upravljanja, kao i poboljšanje kvaliteta borbene obuke.

„Najvažnije je otkriti vezu ruskih militanata sa međunarodnim terorističkim grupama i pokroviteljima“, izjavio je on.

Izvor: NN/sputniknews.com

Komentari / 0

Ostavite komentar